Hlavní obsah

Basketbalistkám bude chybět zraněná kapitánka Elhotová

Praha

Českým basketbalistkám bude v dnešním utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Švýcarsku chybět kapitánka Kateřina Elhotová. Do hry ji nepustí drobné zranění. Místo ní dostane šanci Renata Pudláková ze Slavie, která se v předchozím zápase s Německem nevešla do nominace. Trenér Štefan Svitek nasadí také Julii Reisingerovou, která nahradí Kamilu Štěpánovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová.

Článek

Hlavní ofenzivní opora týmu Elhotová, která byla s 20 body v sobotním utkání v Německu druhou nejlepší českou střelkyní, ještě v pondělí normálně trénovala. Ale v úterý si přivodila nespecifikované zdravotní potíže a z preventivních důvodů ji trenér Svitek bude proti outsiderovi skupiny šetřit.

"Národní tým se rozhodl neriskovat zhoršení jejího zdraví," stojí v prohlášení reprezentace.

Druhou změnou bude absence zkušené pivotky Štěpánové, která proti Německu odehrála necelých pět minut a dala dva body. Místo ní poprvé v soutěžním utkání za seniorskou reprezentaci nastoupí devatenáctiletá Julia Reisingerová. Stejně jako Pudláková dosud hrála jen přípravné zápasy.

"Chceme mít širší rotaci hráček, aby všechny cítily, že jsou součástí týmu. Věřím, že se to do budoucna vyplatí," řekl Svitek.

Utkání v Praze na Královce začne ve 20:00.

Reklama