Hlavní obsah

LA Lakers - Chicago 103:94Basketbalisté Lakers otočili v koncovce duel s Chicagem

Basketbalisté Los Angeles Lakers vyhráli v jediném nočním utkání NBA díky vydařené koncovce nad Chicagem Bulls 103:94. Kalifornský celek sice v zápase prohrával až 19 bodů, ale osmou výhru v sezoně a posun na osmé místo Západní konference vydřel bodovou sérií 11:0 v závěru utkání. Souboj dvojčat Lopezových tak výsledkově vyšel lépe Brookovi, střelecké statistiky měl ovšem lepší Robin.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Kentavious Caldwell-Pope z Los Angeles Lakers v duelu s Chicagem.

Článek

V úvodní dvanáctiminutovce bylo utkání vyrovnané, v té druhé se ale rozjelo hostující Chicago. Čtvrtinu vyhrálo o deset bodů a díky tomu svítil v poločase na ukazateli skóre v hale Staples Center stav 56:42 ve prospěch Bulls.

Za první půli dal domácí Kyle Kuzma 18 bodů za 18 minut, nikdo další z jeho spoluhráčů ale na dvouciferný zápis nedosáhl. V týmu Bulls se přes deset bodů dostali tři hráči. Nejefektivnější byl náhradník Antonio Blakeney, který stihl za 10 minut zatížit konto Lakers 15 body.

Ani vstup do druhé půle Lakers nevyšel podle představ. První body dal až po time outu ve třetí minutě třetí čtvrtiny Kuzma. Pak si hosté vypracovali nejvyšší náskok v zápase, svěřenci kouče Luka Waltona ale manko 19 bodů rychle stáhli na 13. S blížícím se koncem třetí části byl stále více vidět domácí podkošový hráč Julius Randle, který měl hlavní podíl na tom, že před poslední čtvrtinou Lakers prohrávali už jen o tři body.

Obrat nakonec basketbalisté Los Angeles dokonali až v koncovce zápasu. Domácí ovládli posledních sedm minut poměrem 23:7 hlavně díky Kentaviousi Caldwell-Popeovi, který dal jedenáct ze svých 21 bodů ve čtvrté čtvrtině.

Nejlepším střelcem zápasu byl nováček Kyle Kuzma, autor 22 bodů. Vedle něj a Popea se nakonec na aspoň deset bodů dostali i Brandon Ingram (17) a náhradníci Jordan Clarkson (12) a Randle (10). Bulls bodově táhl Denzel Valentine (17), Blakeney zůstal na 15 a Robin Lopez připsal 14 bodů, o deset víc než jeho bratr.

Výsledek NBA:
LA Lakers - Chicago 103:94

Reklama

Související témata: