Hlavní obsah

Odhalení! Sluková prozradila, jak to bylo s rozchodem s Kiki: Nechci být jen ta zlá

Praha

A je to venku. Pár let to v sobě Markéta Nausch Sluková dusila. Teď se rozhodla poslat do světa svoji verzi o rozchodu někdejších beachvolejbalových hvězd - páru Kiki & Maki. Ve světle dosavadních informací byla pasována v páru do role „zlé", parťačka Kristýna Kolocová pak byla vnímána jako pravý opak. Sluková se nyní rozvyprávěla pro server bezfrazi.cz, jak to tehdy všechno bylo a z velkých kamarádek se staly sokyně. „Z potenciálního top týmu se staly dvě holky, co sice hrají na stejné straně hřiště, ale proti sobě," vzpomínala Sluková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková, dnes už bývalé parťačky (archivní snímek)

Článek

Sluková přiznala, že prvotní nápad, že musí přijít radikální řez, vzešel od ní. Na schůzce týmu po prohraném utkání o nasazení do play off na mistrovství světa vypálila na parťačku.

„Neříkej, že tě to takhle baví. Hádat se po každém zápase. Sedět proti sobě, střídavě křičet a brečet. Kvůli tomu, že to nikam nevede, že už podvědomě nikdo z nás nechce, ale neumíme to rozseknout. Už spolu neumíme hrát ani normálně mluvit. Každá snaha s tím něco udělat dopadne úplně mimo," svěřila se po letech Maki.

Tehdejší stav byl pro ni nepřijatelný. „Volejbal miluju, ale peníze ani olympiáda mi za tohle lidské trápení nestojí. Mám vás oba se Simonem ráda, záleží mi na vás a ničí mě vidět, kam tohle směřuje," dodala pro bezfrazi.cz. Kristýna Kolocová prý všechno odkývala a prohlásila, že ji mrzí, jak vše její tehdejší partnerka z týmu prožívá.

Selhali jsme. Celý tým...

Role, která je od té chvíle Slukové přisuzována, se jí ani za mák nelíbí. „Jsem ta, co žije s trenérem, ta, která iniciovala konec Kiki & Maki, odkopla kámošku a za jejími zády si našla hned novou parťačku. Ta zlá. Kristýna je naopak malá zrazená chudinka s ukradenou olympiádou," svěřila se serveru bezfrazi a je znát, že je jí to proti srsti. „Bylo mi to všechno hrozně líto. Selhali jsme. Celý tým," obhajuje se. Hned po rozchodu známého dua neviděla důvod se v médiích obhajovat, mlčením si chtěla zachovat důstojnost.

Obě hráčky se rozhodly oficiálně odprezentovat svůj rozchod na tiskové konferenci. Před ní dokonce podepsaly smlouvu o neútočení. Až tak daleko došel vztah dvou holek, co se znaly od čtvrté třídy... Jenže Kolocová před novináři parťačku šokovala v tom, když vyhlásila, že si konec dvojice nepřála a je překvapená. Nad tím jen Sluková dodnes kroutí hlavou. „To byl první šok," přiznala blonďatá hráčka. Bylo jí jasné, že se „Kiki" pasovala do role oběti a média se toho držela. „A já z toho vyšla jako mrcha. Vznikly verze dobro a zlo, nebylo to o faktech, ale o sympatiích," povzdechla si.

A tak se rozhodla po letech promluvit. „Nechci nikoho přesvědčovat, že jsem celou dobu ta hodná. Dělám to proto, že spousta lidí stále žije v domnění, že jsem Kristýnu podrazila. Ubližuje mi to, protože vím, že to není pravda. A už to ze sebe jednou provždy potřebuju dostat," říká rezolutně.

Marketingová značka Kiki & Maki byl hit

Přitom dlouhá léta tvořily nerozlučné duo a byly z nich kamarádky, co spolu řeší nejen sport, ale i všechno okolo. Po dvacítce se sice objevily první neshody, ale nic nedávalo tušit, jakým směrem vše nakonec skončí. Marketingová značka Kiki & Maki byl prostě hit a všichni byli u vytržení. Sluková rovněž po letech tvrdí, že za rozchodem páru určitě nestojí ani její životní partner Simon Nausch, který dvojici začal trénovat. „Právě on nás dostal na vrchol," myslí si Maki. Stojí si i za tím, že bez Nausche by se pár rozešel daleko dříve.

Sluková odkryla i námluvy s Barborou Hermannovou, svou současnou parťačkou z písku. Zálusk si na spolupráci s ní totiž dělala i Kristýna Kolocová a hodně nelibě nesla, když dostala nakonec košem. „Sama jsem se s Bárou setkala jako poslední ze všech. Když se rozhodla, že bude hrát se mnou, vypadlo z ní, jak ji Kiki upozornila, že nám všem zatopí. K tomu přidala i dost osobitý pohled na to, jaké je to žít v jednom týmu se mnou a se Simonem," prozradila s odstupem Maki.

Rozhodně nechce házet vše na svoji parťačku, jen cítí, že by bylo fajn nabídnout i jiné vysvětlení, než bylo známé veřejnosti dosud. „Na rozpadu týmu měla stejný podíl jako já. Že taky oslovila Báru, a dokonce jako první. Že měla dlouho problémy s ramenem a šla pár týdnů po divadýlku na tiskovce na operaci," shrnuje fakta Sluková.

Neskrývá, že když se z parťaček staly soupeřky, měla o velkou motivaci navíc. „Hlavou se mi honila jediná věc. Na kurtu tě zadupu do země," vzpomíná Maki a s úlevou dodává, že až na jednu výjimku byla vždy úspěšná. Úspěch v podobě postupu na OH v Riu ji hřeje, zvláště po složitých peripetiích spojených s rozchodem známého páru. „Stejně se víc řešilo, že charakter Kolocová pomohla potvoře Slukové i po ošklivé sekyře do zad vybojovat postup," myslí si v narážce na to, že druhý reprezentační pár tehdy tvořila její bývalá parťačka.

O Kristýně se mi někdy i zdá

Stojí si také za tím, že rozchod s Kolocovou byl v konečném důsledku důležitým krokem pro celý český plážový volejbal. „Dnes jsme obě sportovně na mnohem vyšší úrovni než v době, kdy jsme se rozcházely. Český plážový volejbal na tom ve finále vydělal," uvedla Sluková. „Tohle je moje pravda. Vím, že Kristýna má svoji, úplně neprůstřelnou."

I když byl rozchod páru hodně bolestný, nedokáže Sluková parťačku z hlavy vytěsnit a vzpomíná na spoustu zážitků, kdy třeba ve tři hodiny ráno společně dlabaly tuňákovou konzervu. „Občas se mně o Kristýně i zdá. Někdy přede mnou jen tak stojí a já na ni hrozně křičím. Ani nevím co, asi ze sebe musím dostat naštvání a zklamání. Nedávno jsme se ale zase kamarádily a hned po probuzení jsem bulela," přiznává.

Jak by se ale zachovala, kdyby se jí na displeji mobilu rozsvítilo číslo parťačky? „Nejsem si jistá, co by se stalo, kdyby dala vědět, že si chce promluvit. Ať to vyzní jakkoliv, mám radost, že se jí v životě i ve sportu zase daří. Momentálně jsem ale moc hrdá a raněná na to, abych za ní šla a řekla, že to bude zase v pohodě."

Reklama