Hlavní obsah

Za kolik se vydraží Kolocová s Kvapilovou? Beachvolejbalisté budou opět pomáhat

Praha

Beachvolejbalové hvězdy opět v akci. Tuto sobotu 25. listopadu se v Beachklubu Pankrác uskuteční již šestý ročník benefičního turnaje Vyber si, vydraž si a zahraj si. Chybět nebudou ani letošní vicemistryně Evropy Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou a kompletní mužská špička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Hoidarová Kolocová (vpravo) a Michala Kvapilová.

Článek

Letošní ročník charitativního turnaje je vyvrcholením týdne Zažij beachvolejbal, který se koná od 17. do 25. listopadu ve většině pražských areálů. V nich si mohou děti a studenti zadarmo zkusit plážový volejbal a podívat se na ukázkové tréninky českých reprezentantů. Na programu jsou i turnaje pro studenty základních, středních i vysokých škol.

V sobotu od dvanácti hodin se pak v Beachlubu Pankrác uskuteční benefiční turnaj. Letošním lákadlem na dražebním lístku budou úřadující vicemistryně Evropy, Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou. Ty v ženské kategorii doplní ještě slovenská hvězda Natália Dubovcová.

V mužské kategorii se představí kompletní česká špička. Turnaje se zúčastní české jedničky, Ondřej Perušič a David Schweiner i mistři republiky Marcel Mysliveček s Martinem Piherou. Dosud nejdražším hráčem je Jindřich Weiss. Ten byl loni vydražen za 73 000 korun. „Věřím, že tahle částka bude letos překonána,“ uvedl na páteční tiskové konferenci Weiss, který je zároveň jedním z organizátorů akce.

Loni se při dražbě hráčů vybralo něco málo přes půl miliónu. „Našim letošním cílem je částka 700 000 korun. Vzhledem k tomu, jaké máme hvězdy, by se to mohlo podařit,“ dodal Weiss. „Jsme rádi, že jako beachvolejbalisté díky této akci táhneme za jeden provaz a využijeme popularity našeho sportu pro prospěšné účely,“ uvedl Martin Tichý, zakladatel projektu. Finanční výtěžek si stejně jako každý rok rozdělí několik neziskových organizací.

Reklama