Hlavní obsah

Volejbalisté Jihostroje neztratili bod ani v Liberci

Liberec

Souboj dosud neporažených týmů v extralize volejbalistů vyhrály v Liberci mistrovské České Budějovice a bez ztráty jediného bodu i po 9. kole kralují soutěži. Dukla v napěchované domácí hale prohrála dvě těsné koncovky 28:30 a 25:27, ve druhém setu přitom zahodila čtyři setboly. Po první ligové prohře v sezoně ztrácí na Jihostroj tři body.

Článek

Očekávaný šlágr sledovalo v hale Dukly navzdory televiznímu přenosu 1150 diváků, kteří po nepovedené koncovce druhé sady viděli marný vzdor Liberce. Domácí tým dnes nedokázal ubránit univerzála Filipa Křesťana, letní posily Českých Budějovic z Kladna, jenž byl se 24 body a úspěšností v útoku 62 procent hvězdou večera.

"Odehrál nejlepší zápas v dresu Jihostroje," chválil svého lídra kouč René Dvořák v rozhovoru pro Českou televizi. "První set jsme odolávali dobrému servisu a prohrávali o pár bodů, ale trpělivou hrou se z toho dostali. Koncovka druhého setu rozhodla. V Liberci otočit ze stavu 20:24 je velké umění, hlavně díky bloku jsme to zvládli," řekl Dvořák.

Jihostroj ve statistice bloků předčil domácí obranu poměrem 16:8 a na chvíli vyhnal z palubovky Štokra či Galabova. Hosté šlágr zvládli i bez reprezentačního blokaře Macha a výborně zahájili těžkou sérii zápasů. V sobotu se představí v hale vicemistra Kladna a pak hostí dalšího adepta na medaili Karlovarsko.

"Neuhráli jsme první dva sety, dvě koncovky, kdy jsme vedli, a to rozhodlo," konstatoval šéf liberecké lavičky Michal Nekola.

Uniqa extraliga volejbalistů - dohrávka 9. kola:
Liberec - České Budějovice 0:3 (-28, -25, -21)
Nejvíce bodů: T. Kriško a Štokr po 13, Holubec 10 - Křesťan 24, Todua 9, Ondrovič 7.

Reklama

Související témata: