Hlavní obsah

Tomáš Vrátný ovládl NH Ostrava. Do tří let chceme na přední příčky ligy, říká

Ostrava

Postavit tradiční basketbalovou baštu NH Ostrava znovu na nohy. To je cíl dosavadního předsedy dozorčí rady klubu Tomáše Vrátného, který v minulých dnech získal v klubu většinový podíl a převedl jej pod svůj holding ČSAD Ostrava.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Tomáš Vrátný

Článek

„Přijali jsme basketbal za svého partnera a nyní budeme aktivněji zasahovat do řízení klubu. Do tří let bychom rádi klub vrátili tam, kam patří. Tedy na přední příčky basketbalové ligy," nastínil odvážnou vizi Vrátný, jehož sportovní příznivci znají především díky účastem na Rallye Dakar.

Neohrožené cíle potřebují mnohdy rychlé a bolestné změny. Ty se nevyhnou ani účastníkovi basketbalové extraligy, v jejímž čele skončil dosavadní generální manažer Ladislav Kudela. Jeho místo zaujal Tomáš Ostarek, dosud známý především z tenisového prostředí. Jako manažer se podílí například na konání turnaje Prosperita Open.

Za úkol bude mít kromě vedení klubu také znovuobnovení spolupráce s mládeží v Ostravě i okolí. „Ve sportovním prostředí se už roky pohybuji, proto jsem nabídku postavit se do čela NH Ostrava rád přijal," řekl Ostarek a upozornil, že k překotným změnám ale nedojde. V klubu zůstane jak Kudela, z něhož bude sportovní konzultant, tak kouč Dušan Medvecký. „Zásadním úkolem je klub finančně stabilizovat a zajistit prostředky pro příští sezóny tak, abychom mohli začít budovat tým, v němž budou odchovanci rádi zůstávat," naznačil Ostarek.

To ale nebude po letech nejistot snadné. Mladí basketbalisté raději hráli první ligu v týmu Snakes Ostrava, ti lepší pak zamířili do konkurenční Opavy. Tak jak to před touto sezónou udělala trojice Bukovjan, Slavík a Štěpánek. „Z firmy moc dobře vím, že zaměstnancům musím, aby byli spokojení, zajistit především slušné prostředí k práci a pravidelnou mzdu. To stejné platí v basketbalu," řekl Vrátný. „Chceme vybudovat stabilní tým se pevnou kostrou, kterou budeme jen vhodně doplňovat," naznačil Vrátný.

Právě složení týmu fanoušky, kterých i přes nepříliš úspěšné poslední sezóny chodí v Ostravě na basketbal stále dost, před každou sezónou hodně zajímá. Zase a znovu se ovšem museli učit nová jména podle toho, jaké cizince se zrovna povedlo do Ostravy nalákat. „Chceme stavět na odchovancích, ale nepůjde to hned. Mladí se musí zapojit, ale nejde to udělat tak, že tam pošleme dvanáct mladých kluků. Už jsme to před časem zkoušeli, ale nefungovalo to. Bavili jsme se na tohle téma s trenérem Medveckým a také jeho přáním je mít v týmu především české hráče. Ti ale bohužel na trhu nejsou. Chce to čas abychom se dostali tam, kde je nyní například Opava nebo Děčín," upozornil Vrátný.

Reklama

Související témata: