Hlavní obsah

Do nominace házenkářek na MS se nevešly Fryčáková a Kolářová

Trenér českých házenkářek Jan Bašný nezařadil do konečné nominace na mistrovství světa v Německu Terezu Fryčákovou a Michaelu Kolářovou. V šestnáctičlenném výběru pro šampionát chybí kvůli zranění i hlavní opora Jana Knedlíková, která by se ale mohla zapojit v průběhu turnaje.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér české reprezentace házenkářek Jan Bašný nominoval na MS 16 hráček.

Článek

Křídelnice Knedlíková, aktuálně nejlepší tuzemská házenkářka a první česká vítězka Ligy mistryň, doléčuje zranění lýtkového svalu a figuruje mezi náhradnicemi.

"Jana pokračuje v rehabilitaci. Spojíme se s ní na začátku týdne a uvidíme, jak na tom bude. Je mezi náhradnicemi a může se do turnaje kdykoliv zapojit. Jsou povolené tři změny v sestavě a Jana může být právě jednou z nich," uvedl pro svazový web Bašný.

Národní celek se po týdenní přípravě v Chebu a tamním turnaji od pondělí chystal v Plzni. Bašný měl k dispozici osmnáct hráček a dnes po modelovém utkání s dorostenci tamního Talentu zúžil kádr o dvě jména. Tým odjede na šampionát se třemi brankářkami a v téměř stejném složení jako na loňské mistrovství Evropy.

Do Německa reprezentantky vyrazí ve čtvrtek a první zápas je čeká v sobotu proti Argentině. "Ještě i ve čtvrtek ráno a pak na pátečním tréninku budeme pracovat na některých konkrétních aspektech naší hry. Takticky jsme se již dříve začali připravovat na (druhý) zápas proti Polsku, stejně tak se budeme věnovat Argentině, která nás čeká hned na úvod šampionátu," uvedl Bašný.

Nominace na MS:
Brankářky:
Petra Kudláčková (Slavia Praha),
Dominika Müllnerová (Most),
Lucie Satrapová (Kristianstad/Švéd.),
pivotky:
Petra Adámková (Göppingen/Něm.),
Alena Šetelíková (Slavia Praha),
pravé křídlo:
Dominika Zachová (Most),
levá křídla:
Veronika Malá (Issy Paris Hand/Fr.),
Kristýna Salčáková (Achneheim Truchtersheim/Fr.),
pravé spojky:
Veronika Galušková (Slavia Praha),
Michaela Hrbková (Göppingen/Něm.),
Helena Ryšánková (Dijon Bourgogne/Fr.),
levé spojky:
Markéta Jeřábková (Most),
Kamila Kordovská (Blomberg-Lippe/Něm.),
střední spojky:
Iveta Luzumová (Thüringer HC/Něm.),
Šárka Marčíková (Štětín/Pol.),
Petra Maňáková (Most).

Reklama