Hlavní obsah

Outsider? Zapomeňte. Volejbalisté z Ústí chtějí bojovat o play off

Ústí nad Labem

Nejlepší úvodní část sezóny za poslední roky prožívají v extralize volejbalisté SKV Ústí nad Labem. Celek, který v předešlých ročnících figuroval i s velkou ztrátou na konci tabulky a zachraňoval se v baráži, se srdnatým způsobem zbavil nelichotivé nálepky outsidera. „S kvalitnějším kádrem chceme zabojovat o play off," komentuje nynější snažení ústeckých volejbalistů generální manažer klubu Miroslav Přikryl v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Manažer volejbalistů Ústí nad Labem Miroslav Přikryl.

Článek

Čemu přičítáte posun ve výkonnosti družstva?

Po dvanácti kolech základní části extraligy jsme na osmém místě. Měli jsme původně skromnější představy s tím, že se chceme především odpoutat ze dna tabulky. Zatím se to podařilo. Je to i výsledek obměny kádru, v němž panuje lepší atmosféra, když se vyhrává. Každé vítězství dodává sebevědomí hráčům, trenérům i funkcionářům. Nechali jsme v tabulce za sebou čtyři celky, které nás předtím porážely.

Jak byste současný kádr SKV Ústí charakterizoval?

Angažovali jsme kvalitní české hráče i dražší cizince. Osa týmu stojí na nahrávači Bartůňkovi a univerzálu Kramarovi. Základní úderná dvojice je sehraná, dobře jí sekundují i ostatní hráči. Přitom se extraliga v globálu výrazně zvedla, pokud jde o její úroveň.

Co říkáte na rozložení sil týmů v nejvyšší soutěži?

Extraliga se rozdělila na tři skupiny po čtyřech. Nahoře jsou Liberec, Kladno, České Budějovice, Karlovarsko. Rádi bychom se drželi na spodku druhé čtyřky. Ale osmé místo musíme potvrdit v dalším průběhu soutěže.

Byť se ústeckého celku boj o titul a medaile netýká, kdo je podle vás největším aspirantem na nejvyšší příčku?

Nemám vyloženého favorita a ani ho tam při současné vyrovnanosti špičky nevidím. Nepředpokládám, že by někdo vyskočil a hrál volejbal, který by signalizoval, že je to jasný adept na titul. Může se o něj poprat celá čtveřice.

Jak posuzujete reálné šance Ústí směrem k play off?

Přímou účast zaručí jen umístění do šesté pozice. Naším úkolem je dostat se v silné konkurenci do předkola pro týmy od sedmého do desátého místa. Cítíme příležitost, že bychom to mohli dokázat.

Reklama

Související témata: