Hlavní obsah

Washington - NY Knicks 121:103Washington začal nový rok vítězně, Satoranský dal 10 bodů

Basketbalisté Washingtonu Wizards vstoupili do nového roku vítězně a na své palubovce přehráli New York 121:103. Přispěl k tomu i český reprezentant Tomáš Satoranský, který byl s deseti body za 13 minut nejlepším střelcem mezi náhradníky Wizards. K tomu přidal dva doskoky a jednu asistenci.

Foto: David Šváb, ČTK

Tomáš Satoranský (vpravo) z Washington Wizards a Frank Ntilikina z New York Knicks.

Článek

Nejlepším střelcem Washingtonu byl již tradičně Bradley Beal s 27 body, John Wall přidal 25 bodů a devět asistencí a polský pivot Marcin Gortat se blýskl svým osobním maximem v sezoně 21 body.

"Je to vydařený začátek roku. New York je v útoku nevyzpytatelný soupeř, ale věděli jsme, že budou mít problém v obraně, takže bylo důležité je udržet někde kolem sta bodů, což se povedlo," hodnotil utkání Satoranský v rozhovoru pro ČTK. "Teď hraje výborně naše první pětka, začalo se jim více dařit oproti začátku sezony a dnes měl Marcin opravdu výborný zápas," ocenil spoluhráče.

Náhradníkům Wizards včetně Satoranského se nepovedl vstup do zápasu v první půli a brzy je všechny trenér Scott Brooks stáhl, když New York vedl o devět bodů. "Na nás z lavičky je teď větší tlak, jak se první pětce daří. Nepovedl se nám vstup do utkání, dostali jsme šňůru osmi bodů a šli jsme zas dolů. Ale je třeba zůstat psychicky odolný a soustředit se na další průběh utkání. Ve druhé půli už nám to šlo lépe," řekl Satoranský.

Zatímco v první půlce svou jedinou střelu nedal, ve druhé proměnil všechny čtyři pokusy, z toho dva za tři body, a všechny z rohu hřiště. Využil toho, že po několika rychlých přihrávkách zůstával volný. "Měli jsme tam dobré extra přihrávky a Tomáš je dobře zužitkoval," pochválil českého rozehrávače trenér Brooks na tiskové konferenci.

Opět si vylepšil úspěšnost střelby

Satoranský si tak opět vylepšil úspěšnost střelby: za dva body dává 50 procent střel a za tři body je téměř na 40 procentech. To je výrazné zlepšení oproti minulé sezóně, kdy měl úspěšnost trojek jen 24 procent.

"Je vidět, že moje úspěšnost střelby šla hodně nahoru. Zvláště při trojkách. Práce na střelbě během léta se projevuje pozitivně a zvláště trojky z rohu je něco, co teď docela využívám proti minulosti," dodal Satoranský.

Boston ve šlágru Východní konference vyhrál 102:88 nad Clevelandem. Slávu hvězdám na obou stranách vyfoukl bostonský Terry Rozier, který z pozice náhradníka dal 20 bodů a byl nejlepším střelcem zápasu. Isaiah Thomas po minulé premiéře za Cleveland tentokrát proti bývalému klubu nenastoupil.

Obhájci titulu Golden State vyhráli 125:122 na palubovce Dallasu, když rozhodující trojku dal tři vteřiny před koncem Stephen Curry. Hvězdný rozehrávač byl s 32 body nejlepším střelcem zápasu. A společně s Kevinem Durantem, Draymondeem Greenem a Klayem Thompsonem se postaral o 100 bodů svého týmu. Zbylých 22 bodů si rozdělilo ostatních šest hráčů, kteří zasáhli do hry.

Houston i bez nejlepšího střelce ligy Jamese Hardena porazil Orlando 116:98. Za lehce zraněnou hvězdu zaskočil Gerald Green, který z pozice náhradníka dal 27 bodů včetně sedmi trojek.

Výsledky středečních zápasů NBA:
Boston - Cleveland 102:88
Brooklyn - Minnesota 98:97
Chicago - Toronto 115:124
Dallas - Golden State 122:125
Denver - Phoenix 134:111
Los Angeles Lakers - Oklahoma City 96:133
Miami - Detroit 111:104
Milwaukee - Indiana 122:101
Orlando - Houston 98:116
Philadelphia - San Antonio 112:106
Utah - New Orleans 98:108
Washington - New York 121:103 (za domácí Satoranský 10 bodů, 2 doskoky, 1 asistence).

Reklama