Hlavní obsah

Basketbalistky zahánějí nudu hlavně filmy na DVD

SAO PAULO

Sledování televize a dovezených filmů na DVD pomáhá českým basketbalistkám zahnat nudu mezi tréninky a zápasy na mistrovství světa. Luxusní čtvrt Barueri v Sao Paulu k velkým procházkám neláká, obchodní centrum za hotelem si basketbalistky prošly za necelou hodinku. Navíc po třech horkých dnech se zatáhlo, ochladilo a občas i prší. V noci na pondělí bičoval Sao Paulo dokonce pořádný liják.

Článek

"Kromě procházek za nákupy pohledů trávíme čas nejčastěji sledováním filmů. Každá hráčka přivezla nějaký film na DVD, vzájemně si je půjčujeme, kolují po pokojích. Také se díváme na brazilskou televizi, kde občas dávají i filmy v angličtině s titulky," uvedla Michaela Uhrová.

Největším hitem na DVD je film Gejša. Basketbalistky ale mají s sebou seriály Přátelé, Plastická chirurgie a také Ordinace v Růžové zahradě.

Málo času na rozbory

V hotelu Bourbon jsou české basketbalistky rozesety snad po všech patrech. "Pár dnů nám trvalo, než jsme se našly. Nejhorší je cestování výtahem. Dvacetipatrový hotel je plně obsazen basketbalovými týmy a výtah staví snad v každém patře. Nejhorší to mají Klimešová s Pavlíčkovou, které bydlí nejvýš. Až v sedmnáctém patře," řekla Uhrová. Na koupání v bazénu ve dvacátém patře nedošlo. "Jen jsme se přišly nahoru podívat a chvíli ve volném dnu poseděly u bazénu. Koupání v takových podmínkách nás neláká," tvrdí Uhrová.

Seriály na DVD sledují také trenéři Jan Bobrovský a Lubor Blažek, nejde ale o akční ani romantickou podívanou, nýbrž basketbalová dramata. Při rozborech zápasů příštích soupeřek si vypisují jednotlivé akce a studují herní signály. "Zatím nám ale stále natočené zápasy chodí pozdě. Na rozbory pak máme málo času," postěžoval si Bobrovský, jenž ze všeho nejvíce nenávidí čekání na hotelu na pozdní večerní zápasy. "Čas se vleče, hlavou se honí spousta myšlenek. Až sedneme do autobusu, tak už stres opadne. A při vstupu do haly mě už pohltí zápas," řekl trenér.

Reklama

Související témata: