Hlavní obsah

Chceme se porvat o finále, říká děčínský manažer Důra před vrcholem Českého poháru

Děčín

Na třech frontách v probíhající sezóně stále účinkují basketbalisté Děčína. A zatím plní postupné cíle. Prošli ze skupiny do další fáze mezinárodního Alpen Adria Cupu, zajistili si účast mezi elitní šestkou pro nadstavbovou část Kooperativa NBL a představí se i ve finálovém turnaji Českého poháru. „Jsme rádi, že zvládáme velmi náročné úkoly, ale bojujeme dál,“ říká sportovní manažer děčínského klubu Jakub Důra v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: BK Děčín

Jakub Důra, sportovní manažer děčínských basketbalistů.

Článek

Jak jste přijali fakt, že už máte jistotu působení ve skupině A1 v nejvyšší ligové soutěži?

Liga je velmi vyrovnaná. Vyčnívá jen Nymburk na prvním místě, a naopak dole je Jindřichův Hradec, který se ale ve druhé polovině základní části zlepšil. Těší nás, že se nám povedlo uhrát první šestku v tabulce dříve než v posledním kole. Nechávat to na něj, by bylo hodně ošemetné. Boj o A1 se hodně zamotal, když o jedno místo k doplnění pětice bojují ještě tři týmy.

O víkendu 17. a 18. února se Děčín zúčastní finálového zápolení v domácí pohárové soutěži ve Svitavách. Jak přistupujete k semifinálovému duelu s Pardubicemi?

Los nám určil tohoto soupeře a už před tím bylo zřejmé, že všechny tři zbývající celky se chtěly v semifinále vyhnout Nymburku. Nakonec se s ním střetnou pořádající Svitavy. Pokud jde o měření sil s Pardubicemi, letos jsme s nimi v lize vydřeli dvě vítězství. Můžeme tedy jít do semifinále se sebevědomím, ale při pohledu na ligovou tabulku budou mírným favoritem Pardubice. Chceme se ale porvat o finále.

Co soudíte o současné síle semifinálového soupeře?

Při vzájemném duelu na pardubické palubovce v lize jim chyběl nejlepší střelec Burnett, což krátkodobě ovlivnilo výkonnost Pardubic. Nyní jsou ale znovu silné, když na jeho místo přišel Spearman. Podle posledních výkonů je to velmi kvalitní hráč, který dorazil z německé bundesligy, což samo o sobě zní velmi dobře.

Jaká máte očekávání od turnaje ve Svitavách?

Pro další tři týmy kromě pořádajícího klubu se bude hrát na neutrální půdě. Víme, že ve Svitavách se fanoušci naučili chodit na basketbal. Je tam standardně pěkné prostředí. Uvidíme, jak se podaří naplnit halu na duel týmů Děčína a Pardubic. Nemá cenu předjímat, ale vnímáme skutečnost, že pro pardubické příznivce jsou Svitavy přece jen dostupnější než pro děčínské fanoušky.

V současné době procházíte nebývale náročným programem.

Je to docela kalup. Během osmi dní sehrajeme čtyři utkání, kam počítám vítězné ligové střetnutí v Jindřichově Hradci, středeční ligu doma s Ostravou a následné vystoupení v Českém poháru. Hráči, kteří měli zdravotní potíže, se naštěstí vrátili do hry.

Reklama

Související témata: