Hlavní obsah

Minnesota - Golden State 109:103Šampióni NBA bez zraněného Curryho prohráli i s Minnesotou

New York

Úřadující šampióni basketbalové NBA Golden State Warriors prohráli bez zraněného Stephena Curryho druhé utkání za sebou. K úspěchu na palubovce Minnesoty jim nestačilo 39 bodů a 12 doskoků Kevina Duranta ani nápor v závěru, domácí Timberwolves se radovali z výhry 109:103. Hlavní postavou vítězů byl Karl-Anthony Towns, který se postaral o 31 bodů a 16 doskoků. Souboj týmů, které si před uzávěrkou přestupů vyměnily pár hráčů, zvládli lépe Los Angeles Lakers. Cleveland porazili 127:113.

Foto: Jesse Johnson, Reuters

Kevin Durant (35) z Golden State se dívá, komu nahraje.

Článek

Minnesota držela i bez Jimmyho Butlera s favoritem krok a měla mírně navrch až na druhou čtvrtinu, kterou prohrála o 17 bodů, a koncovku. V té ale pátý celek Západní konference výrazně podržel mladý pivot Towns, který dal ve čtvrté části 14 bodů a měl největší zásluhu na tom, že jeho tým neutrpěl čtvrtou porážku v řadě.

Dvě minuty před koncem se hosté dotáhli díky Durantově trojce na rozdíl jediného bodu. Za další minutu ale Towns proměnil těžkou střelu přes nejlepšího obránce loňského ročníku Draymonda Greena. Na druhé straně Durant z dálky přesnou ruku neměl a v dalším útoku definitivně rozhodl střelou po útočném doskoku svého neúspěšného pokusu dvaadvacetiletý Towns.

"Jsem fakt rád, že jsem měl tu možnost rozhodnout. Dostal jsem míč tam, kam jsem potřeboval. Tyhle situace mám rád, navíc balón obroučkou propadl," těšilo někdejší jedničku draftu. Kouč Golden State Steve Kerr se snažil zachovat klid. "Jsem přesvědčen, že jsme na správné cestě. Víme, kam míříme, co chceme, ale momentálně jsme uprostřed těžké série," uvedl.

Výhru Minnesoty si vychutnala plná hala. Target Center byla v této sezóně už potřinácté vyprodaná, což je nejvíc od ročníku 2003/2004, kdy klub naposledy hrál play off. "Diváci pro nás byli šestým hráčem," liboval si Nemanja Bjelica, který se v posledních sekundách blýskl výstavním blokem a sebral Warriors i poslední naději.

Vedoucí tým NBA Houston předvedl, že ani obrana mu není cizí, a zvítězil v Dallasu 105:82. Pozici nejlepšího celku na Východě potvrdilo osmou výhrou v řadě Toronto, které uspělo v Madison Square Garden v souboji s New York Knicks 132:106. Naopak druhý Boston, který přišel kvůli zranění o Kyrieho Irvinga, podlehl Indianě 97:99. Cleveland prohrál 113:127 s Lakers, v jejichž dresu se blýskl zejména Julius Randle, autor 36 bodů, 14 doskoků a sedmi asistencí.

Na Západě o play off bojující Utah si odvezl cenné vítězství z New Orleans 116:99. Zařídili ho 27 body nováček Donovan Mitchell se španělským rozehrávačem Rickym Rubiem, který zaznamenal 30 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí. Domácím nebyl nic platný další heroický výkon pivota Anthonyho Davise, který poprvé v kariéře dosáhl na triple double. Postaral se o 25 bodů, 11 doskoků a 10 bloků.

NBA:
Atlanta - Chicago 122:129,
Boston - Indiana 97:99,
Brooklyn - Philadelphia 97:120,
Dallas - Houston 82:105,
Denver - Sacramento 130:104,
LA Lakers - Cleveland 127:113,
Minnesota - Golden State 109:103,
New Orleans - Utah 99:116,
New York - Toronto 106:132.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články