Hlavní obsah

Brutální špinavost! Skórující hráč byl zákeřně faulován

Kansas

Neskončilo to zraněním či rvačkou. Znechucení po zákroku, který se odehrál ve středoškolské zámořské soutěži basketbalistů, u mnohých aktérů a diváků ovšem zůstalo. Po přistrčení od protihráče basketbalista Thomas Atkins letěl nekontrolovaně do konstrukce zařízení, na kterém je umístěn koš.

Faul při školním zápase basketbalistů

 
Článek

Vše se odehrálo v utkání mezi studentskými týmy Hannoveru a Centralie. „Špinavý, nebezpečný zákrok," objevily se na internetu komentáře faulu, kterého se dopustil Nathan Rempe z družstva Centralie. Jeho kousek, kdy zezadu strčil do zakončujícího a nicnetušícího protihráče Hannoveru, odsoudily i hvězdy NBA. „Kriminální zákrok," objevuje se v jednom z dalších komentářů.

„Bez ohledu na intenzitu utkání není ve hře místo pro takové fauly," napsal Tim Whelan Jr. z webu USA Today.

Zákrok byl vyhodnocen jako zjevný faul, jeho autor, který byl zjevně frustrován z opakovaného úspěšného brejku soupeře, ovšem nebyl vyloučen. Ani nejevil valný zájem o stav protihráče, který přistál drsně zády na zem.

„Později se mi omluvil. A podáním ruky to skončilo," řekl faulovaný Atkins. Sám se ztěžka zvedal, ale nakonec se vrátil do hry. Jeho tým zvítězil 74:73 v prodloužení.

Reklama

Související témata: