Hlavní obsah

Washington - Charlotte 107:93Navrátilec Wall pomohl Wizards k prvnímu vítězství nad Charlotte

Washington

Basketbalisté Washingtonu Wizards už i se svou hvězdou Johnem Wallem v sestavě zvítězili v NBA nad Charlotte Hornets 107:93 a mají jistý postup do play off. Návrat kapitána sice znamenal, že Tomáš Satoranský přišel o místo v základní sestavě, i tak ale český rozehrávač odehrál 25 minut a k výhře přispěl šesti body, třemi doskoky a čtyřmi asistencemi.

Foto: Brad Mills, Reuters

John Wall (2) se do sestavy Washingtonu vrátil v utkání s Charlotte.

Článek

Wall chyběl Wizards od konce ledna v 27 utkáních. Tým sice i díky výkonům Satoranského držel příčky pro play off, ale v poslední době se Washingtonu už tolik nedařilo. O to očekávanější byl Wallův návrat. Spoluhráčům zvedl sebevědomí a výsledkem byla první výhra nad Charlotte v sezóně po třech předchozích porážkách.

Hned při prvním pobytu na hřišti stihl Wall pět bodů a pět asistencí, než ho vystřídal Satoranský. Chvílemi hráli i oba spolu. I kvůli tomu, že z utkání brzy odstoupil kvůli nemoci Markieff Morris. Wall nakonec odehrál 33 minut, během nichž nasbíral 15 bodů a 14 asistencí.

„Bylo fajn sledovat, že moje první střela zapadla do koše," konstatoval Wall. „Dva měsíce jsem nehrál, takže jsem se snažil moc nedivočet, jen hrát svou hru, na jakou jsem zvyklý. A držet hráče v rytmu, usnadnit jim jejich práci," řekl po povedeném comebacku.

Trenér Scott Brooks byl rád, že má zpět motor týmu. „Tohle je pořádné Ferrari," řekl o Wallovi. „Je rychlý, spolehlivý. Připravil klukům spoustu otevřených pozic. V tom patří k nejlepším v lize," uvedl domácí kouč.

Wizards si k výhře pomohli 18 trojkami z 39 pokusů, Bradley Beal a Otto Porter jich dali každý šest.

Boston dál stíhá Toronto

Ve šlágru Východní konference Boston porazil Toronto 110:99 a udržel naději, že ještě vystřídá kanadský celek v čele tabulky. Do konce základní části zbývá oběma týmům odehrát šest utkání a Raptors mají o dvě výhry více. Náhradník Marcus Morris byl s 25 body nejlepším střelcem Celtics, lídrem Toronta byl s 32 body DeMar DeRozan.

Hráči Miami nečekaně podlehli na své palubovce Brooklynu 109:110 po prodloužení a zůstali na osmém místě Východní konference. Hosty podrželi náhradníci, kteří přestříleli lavičku domácích 66:40. Nejlepším hráčem vítězů byl s 20 body a 14 doskoky Rondae Hollis-Jefferson.

Teoreticky proto zůstal ve hře o play off Detroit po vítězství 115:109 nad New York Knicks. K výhře hosty dotáhl Andre Drummond s 22 body a 17 doskoky. Knicks vedl s 32 body Michael Beasley.

Durant s Thompsonem znovu na palubovce

Šampióni z Golden State porazili Sacramento 112:96. Do sestavy obhájců titulu se vrátili uzdravení Kevin Durant a Klay Thompson a měli velký vliv na vítězství. Durant nasbíral 27 bodů, 10 doskoků a 5 asistencí, Thompson 25 bodů.

Před koncem třetí části byl zápas přerušen kvůli zranění Patricka McCawa. Důležitého náhradníka Warriors při zakončení rozhodil kontakt s Vincem Carterem a při nekoordinovaném dopadu se bolestivě zranil v zadní části těla. Po desetiminutovém ošetření byl v zafixované poloze odvezen ze hřiště na nosítkách.

NBA:
Washington - Charlotte 107:93 (za domácí Satoranský 6 bodů, 3 doskoky, 4 asistence) Boston - Toronto 110:99
Miami - Brooklyn 109:110 po prodl.
New York - Detroit 109:115
Sacramento - Golden State 96:112

Reklama

Související témata: