Hlavní obsah

Karlovarští volejbalisté zaskočili v semifinále jihočeské obhájce

České Budějovice/Liberec

Volejbalisté Českých Budějovic vstoupili do semifinálové série extraligy s Karlovarskem nečekanou domácí porážkou 0:3. Naopak liberecká Dukla výhodu domácího prostředí využila a zdolala Kladno 3:1. Série se hrají na tři vítězné zápasy, druhé duely jsou na programu v pátek.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost hráčů Karlovarska.

Článek

Jihočeským obhájcům mistrovského titulu se úvodní dva sety proti Karlovarsku vůbec nepovedly, nejlepší celek základní části v nich uhrál jen 17 a 16 bodů. V třetí sadě dlouho držel budějovické naděje mladý univerzál Šotola, ale v koncovce si hosté díky Rejlkovu esu vypracovali dvoubodový náskok a druhý mečbol proměnil zkušený smečař Hudeček.

Karlovarsko přitom mělo za sebou nejvyrovnanější čtvrtfinálovou sérii, Západočeši vyřadili Brno až po pěti zápasech. "Je to teprve první krok. V Českých Budějovicích jsem vyrůstal, pokud bychom přes Jihostroj postoupili do finále, mělo by to pro mě obrovskou cenu," řekl spolupracovnici ČTK Ondřej Hudeček. "Náš výkon byl slabý, musíme se hodně zlepšit," uznal domácí nahrávač Filip Kupilík.

Také loni Karlovarsko nad Českými Budějovicemi první semifinálový zápas vyhrálo ve třech setech, tehdy k němu ale Západočeši nastoupili doma. Nakonec se ale z postupu po výsledku 4:2 na utkání radoval Jihostroj.

Kladno dokázalo v Liberci vyhrát třetí set a v koncovce čtvrtého dějství sahalo po vyrovnání. Zápas ale ukončil kladenský útok do autu, který znamenal výhru Dukly 29:27, i když se hosté vehementně domáhali odpískání tečovaného míče.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:
České Budějovice - Karlovarsko 0:3 (-17, -16, -23)
Nejvíce bodů: Šotola 11, Michálek 7, Todua 6 - Rejlek 20, Zmrhal 14, Treial 8.
Liberec - Kladno 3:1 (22, 18, -21, 27)
Nejvíce bodů: Štokr 24, T. Kriško 23, Správka 10 - Konečný 22, Hýský 16, Šulista 10.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články