Hlavní obsah

Basketbalista Medvecký dopoval a v Ostravě skončil

Aktualizováno

Ostravský basketbalista Michael Medvecký měl pozitivní dopingový nález. Vedení desátého celku NBL mu proto vypovědělo smlouvu. ČTK to potvrdil klub i Česká basketbalová federace; kterou z nedovolených látek test odhalil, však nyní zveřejnit nemohou. Syn trenéra ostravského klubu Dušana Medveckého už nehrál poslední tři kola nadstavbové části.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Nádoby pro dopingový vzorek A a B. Ilustrační snímek.

Článek

"Je to pro nás velmi nepříjemné překvapení. Michael se přiznal k užití nepovolených látek, takže nebudeme požadovat opakovaný test a s hráčem jsme ukončili kontrakt," řekl pro klubový web generální manažer klubu Tomáš Ostarek. "Kromě ukončení kontraktu čeká hráče další postih formou vysoké pokuty. Je to nepochopitelné jak pro mě osobně, tak pro celý klub. Výkonnost týmu jde nahoru a celý výsledek může být devastován takovým selháním jednotlivce," dodal s tím, že se klub od hráčova jednání distancuje.

Medvecký, který měl v sezóně průměry 4,2 bodu a 2,2 doskoku na utkání, dopingovou kontrolou neprošel 3. března po utkání v Kolíně. "Velmi nás to mrzí. V této sezóně prošlo kontrolou 120 hráčů a další na mezinárodní scéně a vždy byly výsledky negativní. Až nyní," řekl ČTK manažer basketbalové federace Martin Peterka.

Reklama