Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska zdolali mistrovský Jihostroj i doma

Karlovy Vary

Volejbalisté Karlovarska i podruhé zdolali obhájce mistrovského titulu z Českých Budějovic a jediné vítězství je dělí od postupu do extraligového finále, které ještě nikdy nehráli. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka doma porazili nejlepší celek základní části Jihostroj 3:1, třetí zápas se na jihu Čech hraje v pondělí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost hráčů Karlovarska.

Článek

Karlovarsko na úvod semifinále nečekaně hladce zvítězilo v soupeřově hale, třebaže mělo za sebou nejdelší čtvrtfinálovou sérii s Brnem. V druhém duelu rozhodlo první set bleskovým nástupem, po sérii Rejlkových bodů ze servisu bylo hostům záhy jasné, že takovou ztrátu budou těžko dohánět.

Až pak Jihočeši vyhráli první set v sérii, na 1:1 vyrovnali zejména díky precizní obraně na síti. Jenže koncovku třetího dějství hosté nezvládli, i když se k setbolu dostali jako první, a podlehli 25:27.

Karlovarské mužstvo pak sice ve čtvrté sadě téměř přišlo o šestibodový náskok, přesto bylo ve skóre neustále vpředu. Veškeré budějovické snahy o zvrat nemilosrdně likvidoval univerzál Rejlek, jenž se nakonec dostal na pět es a celkem 30 bodů, suverénně nejvíc ze všech aktérů zápasu.

Karlovarsko i ve čtvrtém roce v extralize postoupilo do semifinále a po dvou čtvrtých místech loni a předloni může podruhé získat medaili. V premiérové sezóně 2014/15 brali Západočeši bronz.

Kladno porazilo Liberec 3:0 a po úvodní prohře 1:3 vyrovnalo stav série. Všechny sety skončily nejtěsnějším rozdílem dvou bodů, Dukla v koncovkách více chybovala. Bodové dostihy někdejších reprezentačních opor Konečného a Štokra dopadly nerozhodně 19:19, domácímu univerzálovi však značně pomáhali zejména smečař Hýský a blokař Sobotka.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy
Karlovarsko - České Budějovice 3:1 (19, -20, 25, 20)
Nejvíce bodů: Rejlek 30, Zmrhal 12, Široký a Hudeček po 10 - Halaba 15, Křesťan 14, Michálek 11, Todua 10. Stav série: 2:0.
Kladno - Liberec 3:0 (26, 25, 23)
Nejvíce bodů: Konečný 19, Hýský 17, Sobotka 9 - Štokr 19, Veselý 7, Leikep 6. Stav série: 1:1

Reklama