Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky už jsou ve finále extraligy

Prostějov/Olomouc

Volejbalistky Prostějova jsou podesáté za sebou ve finále extraligy. V semifinálové sérii s KP Brno neztratily obhájkyně titulu ani set, dnešní třetí zápas byl ale nejvyrovnanější a tým trenéra Miroslava Čady jej vyhrál na vlastní palubovce 28:26, 25:20 a 25:19.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Gabriela Tomašeková z Prostějova a Klára Vyklická a Markéta Chlumská z Brna.

Článek

"První dva zápasy série byly hodně jednoznačné a my jsme asi podvědomě nezvládli se na ten dnešní plně koncentrovat. Chybělo stoprocentní nasazení od samotného začátku. Toho Brno hlavně v úvodní sadě využilo a trestalo naši nedůslednost. Přesto se nakonec projevily naše vyšší kvality, především v útoku," uvedl prostějovský kouč Čada.

Jeho protějšek Marek Rojko byl i přes porážku s výkonem družstva spokojený. "Při troše štěstí jsme měli na první set, Prostějov ho ale trpělivou hrou nakonec zvládl. Jsem rád, že jsme odehráli důstojný zápas, nejlepší v celé sérii. Bylo v něm na naší straně hodně dobrých věcí, náš tým hrál na hranici svých kvalit a to je to podstatné," řekl Rojko.

Soupeřem Prostějova v boji o desátý titul v řadě bude lepší z duelu Olomouc - Ostrava a po dnešku se schyluje k repríze loňského hanáckého finálového derby. Olomoucké hráčky nezopakovaly sobotní kolaps z haly soupeře, kde ztratily dvousetové vedení, a před vlastními diváky stejně jako v prvním utkání zvítězily 3:0. Po výsledku 25:18, 25:10 a 25:23 si vypracovaly první mečbol a sérii mohou ukončit v sobotu v Ostravě.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 3. zápasy:
Prostějov - KP Brno 3:0 (26, 20, 19)
Nejvíce bodů: Horká 15, Emontsová 13, Kossányiová 11 - Pištěláková 18, Vyklická 12, Meidlová 10. Konečný stav série 3:0.
Olomouc - Ostrava 3:0 (18, 10, 23)
Nejvíce bodů: Michalíková a Strušková po 14, Napolitano 12, Sajdová 11 - Diatková a H. Kojdová po 8, Zemanová 7. Stav série 2:1.

Reklama