Hlavní obsah

Karlovarsko vyzvou ve finále volejbalisté Kladna

Kladno

Volejbalisté Kladna stejně jako loni vyřadili v semifinále extraligy Liberec a vyzvou Karlovarsko v boji o titul. Čtvrtý zápas svěřenci Milana Fortuníka vyhráli před domácím publikem s vydatnou pomocí nedávné posily Davida Konečného 3:0 a sérii získali v poměru 3:1. Finálové bitvy začnou ve středu v Kladně a budou v nich chybět oba nejlepší týmy dlouhodobé části.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost hráčů Karlovarska.

Článek

Mistrovský Jihostroj České Budějovice ztroskotal na Karlovarsku, které postupem přepsalo klubovou historii, a dnes se o druhé překvapení postaralo Kladno. Pětatřicetiletý univerzál Konečný po letech na výsluní ve Francii na podzim marně čekal na zahraniční angažmá a po zranění Marcela Gromadowského se v kladenské sestavě role lídra zhostil na výbornou.

"Většinou se mi kolem února už nikdy nechtělo, ale teď hraju druhým měsícem a je to dobré. Tenhle tým na titul má," řekl Konečný České televizi. K postupovému třetímu bodu přispěl dnes nejen 22 body, ale i sérií servisů v důležitých okamžicích.

Na straně poraženého Liberce se nedočká boje o zlato další elitní univerzál Jan Štokr, který se také na sklonku kariéry vrátil už před sezonou do české extraligy. Na rozjetý Liberec ale tým Michala Nekoly nestačil a čeká ho s Jihostrojem série o bronzové medaile. Double po zisku Českého poháru na konci února Dukla nezíská.

"Jsme smutní, ale sezona pro nás nekončí. Furt se bojuje o medaile," řekl Nekola. "Klíčem k postupu Kladna byl druhý zápas (série) tady, kdy jsme vedli v každém setu a ztratili to," dodal kouč Dukly, která dnes ve druhém setu nevyužila dva setboly.

Jeho kolega na kladenské lavičce Fortuník zopakoval s týmem po roce finále, byť musel tvořit nový tým. "Poté, co odešli důležití kluci, jsem měl ze sezony obavy, ale když jsme splnili cíl a dostali se mezi čtyřku, uklidnili jsme se. Dneska zahrál výborně David a v celé sérii jsme čelili statečně tlaku, který Liberec umí vytvořit," pochvaloval si Fortuník. Titul může pro Kladno vybojovat poprvé po osmi letech.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 4. zápas:
Kladno - Liberec 3:0 (21, 24, 19)
Nejvíce bodů: Konečný 22, Zajíček, Hýský a Šulista po 6 - Štokr 15, T. Kriško 12, Galabov 7. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: