Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska vyhráli první finále v Kladně

Kladno

Volejbalisté Karlovarska vstoupili vítězně do finálové série extraligy. Na kladenské palubovce vyhráli 3:2 po setech 25:18, 26:28, 25:21, 23:25 a 15:10. Domácí tým už na počátku více než dvouapůlhodinového utkání přišel o zraněného Davida Konečného, který měl být hlavní údernou silou Kladna. Druhý zápas je na programu v neděli v Karlových Varech, hraje se na tři vítězná utkání.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Radost karlovarských hráčů ve finále volejbalové extraligy.

Článek

Očekávaný souboj hvězdných univerzálů skončil záhy, domácí Konečný odstoupil kvůli zranění žeber poté, co esem snížil na 7:10. Body opory hostů Rejlka tak zaskočené Kladno muselo dorovnávat jinak: nahrávač West vsadil na Hýského, tomu se v útoku dařilo, přesto hosté vyhráli úvodní set jednoznačným skóre 25:18.

V druhé sadě Kladno přiostřilo podání, ale Západočechy nezlomila ani čtyřbodová ztráta po Bouzových servisech. Dokázali vyrovnat a odvrátit tři kladenské setboly, jenže při čtvrtém si blokař Zajíček na středu sítě počíhal na Treialův útok.

Karlovarsko po vyřazení obhájců titulu z Českých Budějovic hrálo první finálový zápas v historii, ale počínalo si mazácky. I ve třetím setu výtečně blokující hosté překonali chvilkový výpadek, ve čtvrtém však dokázala kladenská obrana Rejlka několikrát zastavit.

Tie-break rozhodlo Karlovarsko znovu blokem, díky němuž získalo rozhodující tříbodový náskok. Rejlek si celkem v utkání připsal nevídanou porci 33 bodů, vydatně mu sekundoval smečař Zmrhal s 24. Karlovarsko porazilo kladenský tým poprvé v sezoně, oba vzájemné zápasy v základní části prohrálo.

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápas:
Kladno - Karlovarsko 2:3 (-18, 26, -21, 23, -10)
Rozhodčí: Fink, Kovář. Čas: 140 min.
Sestavy a body:
Kladno: Hýský 16, Zajíček 15, West 4, Šulista 20, Sobotka 9, Konečný 1, libero Moník - Bouza 8, Blažek, Trojan. Trenér: Fortuník.
Karlovarsko: Treial 10, Rejlek 33, Zmrhal 24, Široký 7, Ropret 6, Hudeček 7, libero Pfeffer - Prešinský 1, M. Kriško. Trenér: Novák.

Reklama

Související témata: