Hlavní obsah

Basketbalisté Opavy i podruhé dobyli pardubickou palubovku

Pardubice

Basketbalisté Opavy vyhráli i druhý semifinálový duel na palubovce Pardubic, den po vítězství 79:69 přidali druhý bod v sérii po výsledku 74:60. Třetí a čtvrtý zápas budou Slezané v neděli a v pondělí hostit a překvapivě budou mít šanci v domácím prostředí sérii hranou na čtyři vítězství ukončit v nejkratším možném termínu.

Foto: bkopava.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Opavané vyhráli i šestý duel v letošním play off a základ k tomu položili v prvním poločase. Dlouho v něm trestali vlažnou domácí obranu a ztráty míče téměř neomylnou střelbou a ve druhém hracím období vedli už o 23 bodů (40:17). Přestože vysokou úspěšnost zakončení neudrželi a oproti středě se nemohli tolik spolehnout na trojky, obrat už nepřipustili.

"Byl to těžký zápas, protože uspokojení po včerejšku tam bylo. Ale první čtvrtka byla výborná, byli jsme podle mě týmovější a víc jsme si věřili," řekl opavský trenér Petr Czudek na tvcom.cz. Lídrem byl pivot Miroslav Kvapil, který z pozice náhradníka zaznamenal 17 bodů a deset doskoků.

Domácí se opět nedokázali prosadit střelecky a po změně stran se přiblížili maximálně na sedm bodů (59:66). O šance je připravilo i dvacet ztrát proti osmi soupeřovým. Nejlepším střelcem byl Kamil Švrdlík s 13 body.

"Nepovedl se nám vstup, nebyli jsme tak agresivní v obraně, bodů po našich ztrátách bylo moc," konstatoval pardubický trenér Tomáš Bartošek a žehral na slabý útok. "My ubráníme dva tři útoky Opavy, ale sami pak čtyři pět útoků neproměníme. Dát šedesát bodů ve druhém zápase za sebou je hrozně málo," konstatoval.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Pardubice - Opava 60:74 (17:28, 27:41, 41:55)
Nejvíce bodů: Švrdlík 13, Půlpán 11, Kohout 7 - Kvapil 17, Šiřina 10, Jurečka 8. Stav série: 0:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články