Hlavní obsah

Houston - Golden State 127:105Stav série 1:1Basketbalisté Houstonu deklasovali Golden State a vyrovnali sérii

Basketbalisté Houstonu uštědřili ve druhém utkání finále Západní konference play off NBA úřadujícím šampionům z Golden State nejvyšší porážku ve vyřazovacích bojích za poslední dva roky a po triumfu 127:105 srovnali stav na 1:1 na zápasy. Rockets v domácí hale střelecky táhli James Harden a náhradník Eric Gordon, oba se postarali o 27 bodů.

Foto: Troy Taormina, Reuters

Basketbalista Kevin Durant byl tradičně oporou Golden State Warriors

Článek

Texasané v druhém utkání prohrávali jen v úvodní čtvrtině a o pár bodů. Tři minuty před jejím koncem šli Rockets po Gordonově trojce poprvé do vedení, to začalo poměrně rychle narůstat a po poločase bylo stále dvouciferné.

"Můžeme porazit úplně kohokoliv, když hrajeme takhle," těšilo trenéra Houstonu Mikea D'Antoniho. Jeho svěřenci sice inkasovali od Kevina Duranta tentokrát dokonce 38 bodů, ale zbylé basketbalisty Golden State ubránili a sami v útoku takové problémy neměli.

V poslední části bylo manko obhájců titulu až 29 bodů a na palubovce byla jejich frustrace znát. Za postrčení Hardena dostal technickou chybu Durant, Draymond Green se několik sekund poté dostal do potyčky s Trevorem Arizou. Pro kouče Warriors Steva Kerra to bylo znamení, aby svoji základní pětku stáhl a nechal odpočívat na lavičce.

Defenzivě Rockets se dařilo hlídat zejména prostor za trojkou, odkud tentokrát nenechali soupeřům volné střely. Pocítili to zejména hráči na perimetru Stephen Curry a Klay Thompson, kteří dohromady proměnili jen tři z 12 pokusů. Curry dosáhl na 16 bodů a Thompson na osm, když trefil třikrát koš z 11 střel.

"Dostali jsme lekci. Můžete se na to koukat z jakého úhlu chcete, ale prostě vůbec nezáleželo na tom, koho jsme na palubovce měli. Oni nás přehrávali a porazili," přiznal kouč Kerr. "Oproti prvnímu zápasu jsme přitvrdili a hráli daleko chytřeji," naznačil Harden recept na Warriors, kteří utrpěli nejvyšší porážku v play off po příchodu Duranta v roce 2016.

Harden stihl vedle 27 bodů (zpoza trojky ale proměnil tři z 15 pokusů a celkovou úspěšnost střelby měl pod 38 procent) také 10 doskoků. Gordon trefil šest trojek z devíti. Důležité body ale přicházely také od PJ Tuckera, který si 22 body vylepšil své osobní maximum v bojích o titul. Trevor Ariza přidal 19 bodů. Rozehrávač Chris Paul se postaral o 16 bodů a šest asistencí.

Třetí duel se hraje až v neděli v Oaklandu.

Finále Východní konference play off NBA - 2. zápas:
Houston - Golden State 127:105, stav série 1:1.

Reklama