Hlavní obsah

Házenkáři Karviné po osmi letech vyhráli extraligu

Plzeň

Házenkáři Karviné po osmi letech vyhráli extraligu. V nedělním čtvrtém finále zvítězili v Plzni 30:29 a celou sérii ovládli poměrem 3:1 na zápasy. Slezané prakticky celý dnešní zápas vedli, o triumfu ale rozhodli až v závěrečné desetiminutovce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost házenkářů Karviné po zisku mistrovského titulu.

Článek

Karviná získala jedenáctý titul a je nejúspěšnějším týmem samostatné české historie. Na mistrovský primát ale čekala od sezóny 2009/10. V letošním play off prohráli Slezané jediný zápas. Plzeň, která slavila v letech 2014 až 2016 tři tituly po sobě, stejně jako před rokem obsadila druhé místo.

Čtvrté finále bylo od začátku nesmírně vyhecované a na rozkouskovanou hru plnou tvrdých zákroků v úvodu dopláceli hlavně domácí. Západočeši stejně jako v sobotním třetím utkání celou první půli dotahovali.

Od stavu 6:6 Karviná šňůrou šesti gólů odskočila do vedení 12:6, Plzeň ale zabrala a ještě do přestávky snížila na přijatelnou dvoubrankovou ztrátu. Už během první půle dostali červené karty domácí Ivančev s hostujícím Nantlem a duel pro ně skončil.

Po pauze Západočeši stejně jako při sobotním vítězství výrazně přidali a Šafránek v 38. minutě poprvé od úvodu zápasu zařídil z křídla srovnání na 19:19.

Zápas se zlomil za stavu 22:22. Domácí mohli několikrát získat na svou stranu vedení, to se jim ale povedlo až při oslabení a Karviná v přesilovce skóre bleskově otočila. Dvojice rozhodčích Blanar a Haramul k nelibosti Západočechů odpustila hostům v klíčové chvíli několik zákroků na hranici dvouminutového trestu a naopak Plzeň musela do dalšího oslabení.

Domácí pak ještě jednou útočili na vyrovnání, ale Šafář brankáře Marjanoviče neprostřelil a Karviná už pak vždy dokázala na snižující trefu z následného útoku odpovědět. Vítězný 30. gól Slezanů dal symbolicky jejich nejlepší dnešní střelec Monczka, autor devíti přesných zásahů.

Finále play off házenkářské extraligy mužů - 4. zápas
Plzeň - Karviná 29:30 (13:15)
Nejvíce branek: Tonar ml. 9, Šafránek 4, Stehlík a Šíra po 3 - Monczka 9/4, Užek 5, Brůna 4. Rozhodčí: Blanar, Haramul. Sedmimetrové hody: 0 - 4/4. Vyloučení: 4:1. ČK: Ivančev - Nantl. Diváci: 1200. Konečný stav série: 1:3.
O 3. místo - 4. zápas
Lovosice - Zubří 20:30 (10:14)
Nejvíce branek: Klimt 5, Bouček 3 - Douda 7, Klíma 5. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články