Hlavní obsah

Volejbalové mistryně z Prostějova povede trenér Petráš

Prostějov

Volejbalistky mistrovského Prostějova povede trenér Lubomír Petráš. Dosavadní kouč Miroslav Čada, který přivedl Hanačky k deseti mistrovským titulům a ke stejnému počtu Českých pohárů, po sezoně na vlastní žádost skončil. V klubu zůstává na místě sportovního ředitele a poradce.

Foto: Sport.cz

Prostějovské volejbalistky v akci

Článek

Třiačtyřicetiletý Petráš působil od roku 2008 v roli Čadova asistenta a současně vedl mládež. Před příchodem do Prostějova získal čtyři slovenské tituly se Slavií UK Bratislava.

"Čadovo přání jsme respektovali. Chtěli jsme jej ale v klubu udržet, neboť celých deset let stál za všemi dosaženými úspěchy," uvedl na klubovém webu předseda správní rady volejbalistek Prostějova Petr Chytil.

Oproti předcházejícím sezonám bude klub působit s nižším finančním rozpočtem. Proto se také volejbalistky Prostějova nepřihlásily po zisku extraligového titulu do Ligy mistryň a daly přednost druhému evropskému klubovému Poháru CEV.

"Tím pádem přestáváme tolik sázet na zahraniční hvězdy. Přednost dostanou ve větší míře české nebo slovenské mladé hráčky. Obecně chceme, aby mladé volejbalistky měly víc zápasového prostoru a výkonnostně rostly," dodal Chytil.

Konečnou podobu zatím kádr pro příští sezonu ještě nemá. Z českých hráček prostějovský tým opustily blokařka Veronika Trnková a libero Julie Kovářová, které zamířily do Olomouce. "Roli největšího tuzemského favorita přenecháme někomu jinému. Na druhou stranu zbraně předem skládat určitě nehodláme. I když je na nějaké prognózy příliš brzy, složení týmu se nejeví špatně," řekl Chytil.

Reklama

Související témata: