Hlavní obsah

Byla to skvělá sezóna, cení si kapitánka reprezentace Luzumová týmových i osobních úspěchů

Most

Skvělou sezónu má za sebou kapitánka házenkářské reprezentace Iveta Luzumová. Završila ji sedmnácti vstřelenými góly ve dvojzápase kvalifikace o postup na mistrovství Evropy na Islandu a se Slovinskem. V mostecké hale si pak užívala zasloužené radosti z postupu. „V týmu všechno funguje, jak má,“ libovala si házenkářka, která patří ke stálicím i na mezinárodní scéně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kapitánka české házenkářské reprezentace Iveta Luzumová.

Článek

S Thüringerem jste vyhrála německou ligu, byla jste vyhlášena nejlepší hráčkou tamní soutěže, českou reprezentaci jste přivedla na další šampionát. Jak to berete?

Z individuálního i týmového pohledu musím být spokojená. Na konci sezóny přišel ještě postup s národním týmem, takže opravdu vynikající bilance.

Čemu vděčíte za takříkajíc bezproblémové sportovní období?

Jsem především ráda, že jsem dlouhé měsíce přečkala bez zranění. V posledních letech tomu tak nebylo, dost jsem se v tom plácala. Tentokrát jsem odehrála všechny zápasy v lize i v reprezentaci. Snad jsem si tu zdravotní smůlu už vybrala. Věřím, že mi zdraví vydrží a budu pořád fit.

Pocházíte z Písku. Vnímala jste i při vyvrcholení kvalifikace v Mostě velkou podporu z domova?

Gratulace přicházely. Přímo v hale jsem měla rodinu, kamarády. Nebyl čas se se všemi hned po zápase pozdravit a poděkovat, ale určitě budu mít hodně zpráv i na telefonu. Jsem vděčná, že nám lidé takhle drží palce.

Co vás čeká po sezóně?

Tělo potřebuje volno, které si zasloužíme. Letím na dovolenou s přítelem. Od 9. července mi začíná příprava v klubu.

V čem je síla současné reprezentace?

Úspěchy prožíváme jako tým. Je tady skvělá parta, všechno funguje, jak má. I s vedením máme dobré vztahy. Doufám, že takhle spolu vydržíme i do prosincového mistrovství Evropy, kde bychom chtěly uhrát dobrý výsledek. Ale to je ještě daleko.

Reklama