Hlavní obsah

Basketbalisté Golden State oslavili s fanoušky triumf v NBA

Oakland

Podruhé za sebou a potřetí za poslední čtyři roky oslavovali fanoušci Golden State v ulicích Oaklandu s basketbalisty Warriors triumf v NBA. Trasu slavnostní jízdy městem lemovaly v úterý statisíce nadšených lidí, oblečených do modrých a zlatých barev, a vyvolávaly basketbalisty projíždějící v otevřeném autobusu.

Foto: Cary Edmondson, Reuters

Stephen Curry s trofejí pro šampióny NBA.

Článek

Hvězda týmu Stephen Curry dokonce absolvoval část trasy pěšky a u bariér si užíval osobní kontakt s fanoušky. S lidmi se objímal, plácal, hodil do davu tričko a na jednom místě osprchoval fanoušky šampaňským. Podle oficiálních odhadů se oslav ve městě zúčastnil až milión příznivců.

Na improvizovaném pódiu před začátkem triumfální jízdy se spoluhráči v čele s nejužitečnějším hráčem finále Kevinem Durantem ukázal lidem vítěznou trofej a odpovídal na otázky. "Nikdy jsme nedoufali, že bychom mohli zažít aspoň jednu projížďku, natož dvě. A teď už máme tři," řekl Curry. "Ale tohle je pro vás, lidi! Ale budeme se snažit, budeme nenasytní a získáme další," slíbil bouřícím davům.

Warriors ovládli finálovou sérii s Clevelandem LeBrona Jamese jednoznačně 4:0 na zápasy. V sobotu ji na hřišti Cavaliers uzavřeli hladkým vítězstvím 108:85.

Reklama