Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Střešovice 5:3Florbalisté Mladé Boleslavi vedou superligu už o šest bodů

Mladá Boleslav

Florbalisté mistrovské Mladé Boleslavi zdolali v předehrávce 18. kola superligy doma Tatran Střešovice 5:3 a zvýšili náskok před druhými Vítkovicemi i třetí Spartou na šest bodů. Pro Středočechy byl duel před 685 diváky generálkou na Pohár mistrů, který se bude hrát 3. a 4. ledna ve švédském Gävle.

Foto: Český florbal

Mladá Boleslav vyhrála ve florbalové extralize nad Střešovicemi (ilustrační foto)

Článek

Pražané v Mladé Boleslavi dotáhli ztrátu 0:2 a pak i 2:3, ale v druhé polovině druhé části rozhodl dvěma góly Jan Natov, který si celkově připsal hattrick. Tři asistence zaznamenal v dresu Mladé Boleslavi nejproduktivnější hráč soutěže Jiří Curney.

"I přesto, že jsme hned z první akce šli do vedení 1:0, tak se nám herně vstup do zápasu nevydařil. Tatran dokázal potrestat tři velké hrubky v obraně a tím nás dostal výsledkově pod tlak," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera webu Českého florbalu.

"Proto jsem rád, jak jsme dokázali zvládnout druhou polovinu zápasu, která herně byla hlavně v naší režii. Naše slabá produktivita nás stála vyšší rozdíl ve skóre," doplnil Pazdera.

Střešovice zůstaly na šestém místě. "K lepšímu výsledku bychom potřebovali omezit množství ztrát a mít maximální efektivitu v zakončení. Od poloviny utkání byla Boleslav silnější na míčku a zaslouženě vyhrála," uvedl kouč Tatranu Milan Fridrich.

Mladou Boleslav čeká ve středu v Gävle od 19:00 v novém formátu Poháru mistrů duel se švédským šampionem Storvretou a o den později finále či duel o 3. místo s finským Classic či švýcarským Könizem.

Superliga florbalistů - 18. kolo:
Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 5:3 (3:2, 2:1, 0:0)
Branky: 1., 31. a 38. Natov, 5. a 14. Řehoř - 9. Jakub Kolísko, 13. Slavík, 21. Pixa.

Reklama

Související témata: