Hlavní obsah

Česko - Estonsko 10:3Šílená kvalifikace MS: Švédky vyhrály 61:0, Češky nastřílely deset gólů

Gdaňsk

České florbalistky vstoupily v Gdaňsku do kvalifikace na prosincové mistrovství světa výhrou nad Estonskem 10:3. Pěti body za čtyři branky a jednu asistenci zazářila útočnice Adéla Bočanová. Další duel ve třetí evropské skupině čeká svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera v pátek od 15:00 proti Belgii, která v bojích o šampionát debutuje. Rekordní výhru mají na triku Švédky, které vyhrály nad Francií 61:0. Dosud měly největší výhru na svědomí Češky, jež v únoru 2017 zvítězily nad Ukrajinou 45:2.

Foto: Sport.cz

Česká reprezentantka Adéla Bočanová (č. 23) zatížila v kvalifikačním utkání konto Estonska čtyřmi góly.

Článek

Estonky, které skončily na minulém šampionátu jedenácté, držely s favoritkami dlouho krok. Ve čtvrté minutě otevřela skóre v přesilové hře Tereza Urbánková, ale odpovědět dokázala Edith Pärniková. Českému výběru vrátila vedení Martina Řepková, hned za 15 sekund ale vyrovnala Sirli Nellisová.

Ještě v první třetině ale zařídily čtvrtému celku z minulého MS dvoubrankové vedení Adéla Bočanová a Eliška Krupnová, která zužitkovala i druhou početní výhodu v utkání.

Ve druhém dějství sice snížila Diana Klavanová, ale v 46. minutě uklidnila český tým druhou brankou v utkání Adéla Bočanová. Pak už Češky dalšími pěti góly potvrdily roli favoritek - další dvě trefy přidala Adéla Bočanová, dvakrát se prosadila Natálie Martináková a podruhé v utkání se prosadila také Krupnová.

Kvalifikace MS florbalistek - 3. evropská skupina v Gdaňsku (Polsko):
ČR - Estonsko 10:3 (4:2, 0:1, 6:0)
Branky: 10., 46., 50. a 57. A. Bočanová, 20. a 58. Krupnová, 49. a 57. Martináková, 4. Urbánková, 8. Řepková - 7. Pärniková, 8. Nellisová, 38. D. Klavanová. Rozhodčí: Rozmiarek, Mielewczyk (oba Pol.). Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 153.

Reklama