Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic porazili Střešovice a jsou v semifinále

Ostrava/Praha

Florbalisté Vítkovic vyhráli v pátém čtvrtfinále superligy doma nad Tatranem Střešovice 6:4, ovládli sérii 4:1 na zápasy a po šampionovi Mladé Boleslavi postoupili jako druzí do semifinále. Třemi body za gól a dvě asistence přispěl k výhře úřadujícího vicemistra Jiří Besta a dvě klíčové branky vstřelil Jakub Hubálek. Tatranu nestačily dva góly Marka Beneše.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pražané dokázali v Ostravě smazat nepříznivý stav 1:4 a v 54. minutě vyrovnali díky Filipu Langrovi. V čase 58:03 ale vstřelil vítězný gól Hubálek, který ještě tři vteřiny před koncem dovršil výsledek.

"Nevstoupili jsme do zápasu dobře, byť jsme vedli 2:0. Celý zápas měl dnes nižší tempo. Ke konci jsme si zavařili pasivitou. Každopádně jsme dnes urvali vítězství morálem a to je nejcennější," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus webu Českého florbalu.

Šestnáctinásobný mistr Tatran Střešovice loni po omlazení kádru v 25. sezoně poprvé v historii chyběl mezi nejlepšími čtyřmi celky a letos se opět rozloučil ve čtvrtfinále. "Bylo to vyrovnané utkání. Rozdíl byl v kvalitě řešení důležitých situací, kdy Vítkovice potvrdily svoji větší zkušenost," uvedl kouč Tatranu Milan Fridrich.

Čtvrtfinále play off Tipsport superligy florbalistů - 5. zápas:
1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 6:4 (2:1, 1:0, 3:3)
Branky: 59. a 60. Hubálek, 9. Delong, 11. Besta, 27. Řezanina, 43. Bräuer - 12. a 46. Marek Beneš, 45. Sládeček, 54. Langer. Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: