Hlavní obsah

Mistrovská Mladá Boleslav vstoupila do semifinále výhrou

Praha
Aktualizováno

Florbalisté úřadujícího šampiona Mladé Boleslavi vstoupili úspěšně do semifinále superligy a zdolali doma Chodov 6:3. Dvěma góly se na tom podílel útočník Jiří Curney. Vicemistr Vítkovice také slavily výhru po výsledku 5:2 na hřišti pražské Sparty. Série na čtyři vítězné zápasy pokračují na stejných místech v neděli.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Chodov držel krok v Mladé Boleslavi do 33. minuty, kdy Curney získal Středočechům vedení 4:3 a Pražané už nedokázali odpovědět. "Dvě třetiny jsme byli aktivnější ve hře s míčkem, kontrolovali jsme hru a vytvářeli si šance. Díky tomu jsme šli do zaslouženého vedení, které se nám podařilo ve třetí třetině ubojovat," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera webu Českého florbalu.

"Do zápasu jsme vstoupili se zbytečným respektem vůči favoritovi. Postupně jsme se zlepšovali a ve třetí třetině jsme měli opravdu hodně šancí se na Boleslav dotáhnout, ale neproměnili jsme je," uvedl kouč Chodova David Podhráský.

Vítězství Vítkovic zařídil dvěma brankami a jednou asistencí Adam Delong. "Byli jsme v první třetině zbytečně nervózní, ale cítím, že to bylo delší pauzou. Každopádně dnes to bylo z naší strany hodně technicky nekvalitní. Umíme hrát mnohem lépe s míčkem," řekl nespokojeně trenér vítězů Pavel Brus.

Semifinále play off Tipsport superligy florbalistů - 1. zápasy:
Sparta Praha - 1. SC Vítkovice 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Branky: 33. Pruner, 55. Křenek - 33. a 59. Delong, 15. Jan Šebesta, 49. Oborák, 52. Bräuer.
Mladá Boleslav - Chodov 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Branky: 33. a 60. Curney, 7. Tokoš, 14. Natov, 24. Tomáš Chroust, 37. Pluhař - 11. M. Pražan, 23. M. Krbec, 28. Řezáč.
1. kolo play down - 7. zápas:
Sokol Královské Vinohrady - TJ Znojmo 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 26. O. Stuchlík, 54. Skřivánek, 59. J. Svoboda - 39. Šindelář. Konečný stav série: 4:3.

Reklama