Hlavní obsah

Šuman zůstává na další tři roky prezidentem Českého florbalu

Brno

Prezidentem Českého florbalu zůstane další tři roky Filip Šuman, který byl na nedělní valné hromadě v Brně jediným kandidátem. Viceprezident Mezinárodní florbalové federace je v čele domácí unie už od roku 2002.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

První muž českého florbalu Filip Šuman.

Článek

Ve výkonném výboru vedle Šumana zůstali Martin Musil, Daniel Novák, Michal Peterka a Renáta Typlová. Novými členy se stali Václav Culka, Petr Galasovský, Jan Maceček a Petr Musil. Dosavadní členové Jiří Kučera, Martin Sýkora, Jaroslav Šedivý a David Zlatník už nekandidovali.

Výkonný výbor předložil také vyhodnocení prosincového mistrovství světa mužů v Praze, které skončilo ziskem přes devět milionů korun. Tyto peníze budou využity pro oddíly k posílení programu Komplexního rozvoje oddílů. Ten je zaměřen na zlepšení personální infrastruktury, zkvalitnění řízení oddílů a jejich dlouhodobého rozvoje.

Dalším tématem byla podpora výstavby sportovních hal v jednotlivých regionech. "Je to čím dál více skloňované téma na plénu halových sportů, nedostatečná infrastruktura je totiž výraznou překážkou v dalším rozvoji nejen florbalu, ale i volejbalu, házené a basketbalu. Společnými silami se snažíme toto téma již více než rok prosadit na vládní úrovni," uvedl Šuman, který je rovněž místopředsedou Českého olympijského výboru.

Reklama

Související témata: