Hlavní obsah

Krupnová zajistila Pixbu pěti body obhajobu titulu na Czech Open

Praha
Aktualizováno

Florbalistky Pixba Wallenstam s českými reprezentantkami Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou opět ovládly mezinárodní turnaj Czech Open v Praze. Ve finále porazily švýcarský Kloten Dietlikon s Hanou Koníčkovou a Natálií Martinákovou 6:4. Krupnová se o to postarala hattrickem a dvěma asistencemi. Pixbo ovládlo turnaj počtvrté za sebou a celkově posedmé.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráčky Pixbo pózují s pohárem pro vítězky. Zleva jsou české hráčky švédského týmu Denisa Ratajová a Eliška Krupnová.

Článek

V elitní kategorii mužů dosáhl na třetí turnajové prvenství za sebou a celkově čtvrté švédský Falun, který zdolal švýcarského šampiona Wiler-Ersigen 6:5 po samostatných nájezdech. Na straně poražených byli smutní i asistent trenéra Radek Sikora a jeho stejnojmenný syn, který nastupuje v útoku.

Krupnová byla u všech čtyř posledních triumfů Pixba, Ratajová začala hrát v Pixbu loni. Švédský celek se dostal do vedení v osmé minutě po spolupráci Ratajové s Krupnovou, ale Dietlikon odpověděl v závěru první třetiny, kdy otočily stav Nina Metzgerová s Isabelle Gerigová. Po 30 vteřinách druhé části vyrovnala Krupnová, za necelé dvě minuty vrátila Dietlikonu vedení Metzgerová.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Vlevo Lisa Andebrattová z Pixbo dává třetí branku. Vpravo je brankářka Klotenu Monika Schmidová.

Potom opět úřadovala Krupnová, která ještě v prostřední části připravila góly pro Andreu Envallovou a Ratajovou. V 54. minutě dovršila hattrick a bodově se nepodílela jen o 82 sekund později na brance Mii Karjalainenové, i když na hřišti v tu chvíli byla. V závěru upravila výsledek Julia Suterová.

Krupnová převzala ocenění pro nejlepší hráčku turnaje. "Zakončení bylo famózní. Já jsem měla na začátku trošku štěstí, že se to ke mně odrazilo. Hrálo se mi lehčeji a fungovala nám celá spolupráce v lajně. Po takovém lehčím semifinále jsme rády, že jsme si zahrály pořádný zápas ve finále. Zápas byl ve vysokém tempu a moc nás to všechny bavilo," řekla Krupnová.

Ve finále mužské elity dostal Wiler do vedení Slovák Michal Dudovič po asistenci Sikory mladšího, ale Falun otočil do 23. minuty stav na 4:1. Dudovič, který si v utkání připsal čtyři body za hattrick a asistenci, se podílel na snížení na 3:4 i 4:5 a v 57. minutě vyrovnal Marco Louis. Rozstřel ale rozhodl ve prospěch Falunu Emil Lundmark.

"My jsme se soustředili hlavně na to, ať hrajeme čistě s balónem a neděláme chyby. To se nám dařilo, ale byla škoda, že na začátku druhé třetiny nám to uteklo a nechali jsme si dát za tři minuty tři góly. Řekli jsme si ale, že jdeme krok za krokem, a vrátili jsme se zpátky do zápasu," řekl asistent trenéra Wileru Sikora.

Jeho dvacetiletý syn Radek, který se snaží probojovat do sestavy prvního týmu, si na turnaji v osmi zápasech připsal šest bodů (3+3). "Jsem na něho trošku přísnější než na jiné kluky. Doma do něj nehučím pořád jen florbal, ale snažím se mu dát sem tam nějaké rady, aby mu to pomohlo," doplnil bývalý český reprezentant i asistent trenéra u národního týmu.

Jeho potomek na první reprezentační zkušenosti čeká. "Má jenom český pas. Budu upřímný, že Švýcaři se o něho trošku zajímají do kategorie do 23 let. Já myslím, že on chce hrát za český nároďák, ale nemluvím mu do toho," dodal Sikora.

Mezinárodní florbalový turnaj Czech Open v Praze - finále:
Muži:
Elitní kategorie:
SV Wiler-Ersigen - IBF Falun 5:6 po sam. nájezdech (1:1, 2:3, 2:1)
Branky: 14., 40. a 55. Dudovič (na první Sikora ml.), 26. Pylsy, 57. Louis - 18. a 46. Ruud, 21. Aldeeb, 23. Hallén, 23. Galante-Carlström, rozhodující sam. nájezd E. Lundmark
Open:
Troopers - VKTP (Fin.) 2:0
Do 21 let:
SV Wiler-Ersigen (Švýc.) - Chodov 7:3
Pro:
Black Angels - FBC Plzeň 5:1
Ženy:
Elitní kategorie:
Pixbo Wallenstam - Kloten Dietlikon Jets 6:4 (1:2, 3:1, 2:1)
Branky: 8., 21. a 54. Krupnová (na třetí Ratajová), 27. Envallová (Krupnová), 34. Ratajová (Krupnová), 55. Karjalainenová - 19. a 23. Metzgerová, 20. Gerigová, 60. Suterová
Open:
UH Apenzell (Švýc.) - SB Limits (Fin.) 2:4

Reklama