Hlavní obsah

Opět staré známé! Kouče Češek těší, jak je jeho tým nečitelný

Neuchatel

Od roku 2013, kdy se mistrovství světa florbalistek hraje stávajícím systémem, potkávají Češky ve čtvrtfinále stejného soupeře – Polky. Stejně tomu bude i v pátek od 16.00 (ČT sport, podrobná online reportáž na Sport.cz).

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Kapitánka Eliška Krupnová a trenér Saschy Rhyner při tréninku spřádají plány na čtvrtfinále proti Švýcarsku.

Článek

„Mají rychlé hráčky, které umějí vystřelit,“ upozorňuje švýcarský kouč českého týmu Sascha Rhyner, jehož Polky přes porážku 0:11 herně zaujaly ve skupinovém zápase proti jeho rodné zemi. „První třetinu i na mě působily super. Byly aktivní, snažily se, mají kvalitu,“ upozorňuje také útočnice Martina Řepková.

Přesto by jakýkoliv jiný výsledek, než hladké vítězství českého týmu byl překvapením. Jasně pro něj vyzněly i čvrtfinále na předchozích MS (10:1, 8:2 a 10:4), ostatně všechny dosavadní vzájemné souboje skončily českou radostí.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Důvodů k radosti měly české florbalistky proti Slovenkám spoustu.

„Polky mají v kádru holky, které dokázaly rozhodovat zápasy i v naší lize. Budou hrát agresivně, ale my se musíme soustředit hlavně na sebe a udávat tempo,“ přitakává útočnice Adéla Bočanová. Aktuálně v české extralize z polského týmu působí Dominika Buczeková a Zuzana Krzywaková ve dresu mistrovských Vítkovic.

Češky zvládly základní skupinu bez překvapení. Bez potíží si poradily s papírově slabšími týmy z Lotyšska a Slovenska, naopak suverénky ze Švédska jim nedaly šanci.

„Myslím, že jsme skupinu celkem zvládli. Hlavně poslední zápas se Slovenkami mě opravdu potěšil,“ pochvaloval si Rhyner a těšila ho i produktivita třetí formace ve složení Kapcová, Martináková, Mlejnková.

„Z toho mám velkou radost,“ mnul si kouč ruce nad tím, že hra týmu nestojí jen na prvním útoku působícím ve švédské lize. „Když se podíváte na gólový zápis našich utkání, je těžké naši hru přečíst. Soupeř si nemůže říct, že stačí ohlídat první řadu. Pak může přijít lajna Řepy (Martiny Řepkové) nebo Naty (Natálie Martinákové) a dát gól,“ pochvaluje si Rhyner.

Jubilejní stý zápas v reprezentaci si připíše Jana Christianová, ale chytat by zřejmě měla stejně jako v utkání se Slovenkami Nikola Příleská. Vítěz zápasu bude v sobotním semifinále čelit domácím Švýcarkám.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články