Hlavní obsah

Praha uvidí historickou premiéru. Štvanice se převlékne do florbalového

Praha

Sbalí si opalovací krémy, sluneční brýle i pláštěnky a vyrazí na florbal. Hráči a hráčky Bohemians a Chodova obstarají v sobotu historický moment, když proti sobě nastoupí poprvé v ligových utkáních pod otevřeným nebem. Dějištěm zápasu bude areál Štvanice.

Foto: www.florbalchodov.cz

Florbalisté Chodova oslavují vstřelený gól v extraligovém duelu s Mladou Boleslaví.

Článek

Centrální štvanický kurt zažil vypjaté daviscupové bitvy, památný Pohár federace v roce 1986 s Martinou Navrátilovou v amerických barvách i beachvolejbalový triumf dvojice Markéta Sluková, Kristýna Kolocová na turnaji Světového okruhu. Florbal ale bude novinkou, nejen v českých poměrech.

Celý florbalový den

Venkovní zápasy se dosud hrály jen ve florbalově exotických končinách či při exhibičních letních turnajích, ale o body v elitních soutěžích dosud nikdy. Než se do odvážného projektu zástupci Bohemians pustili.

„První myšlenka proběhla už před dvěma lety, v sobotu se uskuteční. Kurt s kapacitou přes 7000 míst je výzva,“ těší se na úvodní kolo nové sezóny prezident Českého florbalu Filip Šuman.

Celý den bude ve znamení souboje dvou klubů, Bohemians a Chodova. Dopoledne turnaj dětí, od 13.00 zápas ženské extraligy a od 16.00 duel mužské superligy. A hráči se nemůžou dočkat.

„Bude to velké zpestření, výjimečná událost,“ těší se nejzkušenější chodovský hráč Michal Kotlas. „Bude to bomba, něco jako druhé superfinále,“ přiznává jeho klubová spoluhráčka Martina Řepková.

Strašákem je déšť

Organizátoři věří v návštěvu kolem 2500 diváků, vstupné stojí jen padesát korun, dorazit by měla i část fanoušků fotbalových Bohemians.

Velkou florbalovou slávu ale může výrazně pokazit počasí. Vedro ani vítr zápas nezhatí, ale předpověď zatím avizuje deštivé sobotní odpoledne. I když pořadatelé jsou odhodláni pro uskutečnění zápasu udělat všechno možné, je připravena i varianta odložení zápasu na náhradní termín do haly.

Hráči se tak připravují na různé klimatické podmínky. „Zažil jsem venkovní zápasy na Slovak Open, kde hrálo roli sluníčko i vítr, tady ale tribuny vytvoří jakousi bariéru, tak by neměly mít takový vliv,“ věří Kotlas. Poprvé si hráči obou týmů vyzkoušejí podmínky na stadiónu při pátečním tréninku.

Reklama

Související témata: