Hlavní obsah

Vítkovice - Nauka 12:1Chodov a Vítkovice jsou v semifinále florbalového Poháru mistrů

Boras

Florbalisté Chodova a hráčky Vítkovic splnili na úvod Poháru mistrů ve švédském Boras roli favoritů a zvládli čtvrtfinálové souboje. Pražané vyhráli nad norským Greakerem 8:4 a Ostravanky rozdrtily ruskou Nauku 12:1. V boji o finále se Vítkovice utkají v sobotu ve 12:30 s týmem Pixbo Wallenstam s českou útočnicí Eliškou Krupnovou. Chodov nastoupí o tři hodiny později rovněž proti švédské Strovretě.

Článek

V dresu Chodova se zaskvěl čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci kanonýr Patrik Dóža, který už po 51 sekundách otevřel skóre. V polovině úvodní dějství vedli svěřenci trenéra Davida Podhráského už 3:0. "Hráli jsme dost koncentrovaně, hlavně do první třetiny jsme vstoupili fantasticky a ta nakonec také rozhodla zápas," řekl oficiálním stránkám Českého florbalu útočník Chodova Martin Koutný.

Norský šampion sice dvakrát zkorigoval stav na rozdíl dvou branek, ale rozhodující náskok vytvořil Dóža, který mezi 27. a 28. minutou během 82 vteřin dvěma trefami dovršil hattrick a upravil na 6:2. "V druhé třetině šel výkon trochu dolů, my jsme ale hlavně chtěli hru uklidnit a bránit výsledek, což se nám také povedlo. Ve třetí třetině už to bylo trochu rozházenější, to úplně dobré nebylo," podotkl Koutný.

Se Storvretou bude Chodov v roli outsidera. "Musíme se připravit především na to, že budeme hrát méně s balonem. To znamená připravit se hlavně v hlavách a pak být efektivní v těch šancích, které si vytvoříme. Teď jsme tempo diktovali my a je velký předpoklad, že zítra to bude Storvreta," dodal Koutný.

Vítkovice dostala do vedení už po 61 vteřinách Pantělejevová, do poloviny utkání pak narostl náskok až na 7:0. Ve 34. minutě pokazila Kubíčkové čisté konto Kitajevová, ale vzápětí přidaly své druhé trefy v utkání Enenkelová a Ferenčíková. Do střelecké listiny se zapsalo celkem deset hráček Vítkovic.

"Chtěli jsme hlavně zvládnout vstup do utkání a rychle ho rozhodnout, což se nám povedlo. Zítra to bude něco úplně jiného, bude to pro nás takový florbalový svátek," uvedl trenér Vítkovic Jiří Velecký.

Vítkovice se Pixbem utkaly dvakrát na srpnovém turnaji Czech Open v Praze. V základní skupině i ve finále prohrály shodně 3:4. "Bude to úplně jiný zápas než na Czech Open. Tam se nehrálo celých šedesát minut a týmy mezitím podstoupily přípravu. Pixbo tu bude mít víceméně domácí atmosféru. Dáme do toho maximum a uvidíme, jak se nám to podaří," řekla útočnice Denisa Ferenčíková.

Pohár mistrů ve florbalu v Boras (Švédsko):
Muži - čtvrtfinále:
Chodov - Greaker IBK 8:4 (4:1, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Dóža (Pražan), 6. M. Koutný (Dóža), 11. Kašovský (Pražák), 20. Strachota (T. Vávra), 27. Dóža (Pražan), 28. Dóža (Kašovský), 35. Pražák (M. Koutný), 59. Běloch (Vošta) - 20. Rudman (Hägg), 23. Kvisvik (Rudman), 46. Klefbeck (Torp), 50. Larsen (Böckmann). Rozhodčí: Soderman, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. Diváci: 319.
Grasshopper Curych - Pixbo Wallenstam 2:11 (0:3, 0:1, 2:7)
Ženy - čtvrtfinále:
1. SC Vítkovice - Nauka 12:1 (4:0, 5:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Pantělejevová, 5. Ratajová (Halfarová), 9. Šupáková (Ferenčíková), 14. Ferenčíková (Ratajová), 25. Halfarová (Pantělejevová), 26. Ďuríková (Mandátová), 28. Enenkelová (Niemcová), 36. Enenkelová (Niemcová), 37. Ferenčíková (Halfarová), 44. Paloncyová (Šupáková), 49. Z. Šponiarová, 49. Niemcová - 34. Kitajevová (Dolgoborodovová). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 54.
Piranha Chur - IKSU 2:12 (0:3, 2:5, 0:4)

Reklama

Související témata: