Hlavní obsah

Florbalisté ztrestali lotyšskou naivitu. Čekali lehké sousto, viděl Ondrušek

Riga

Z Lotyšů šel před zápasem strach. Fyzická hra, domácí prostředí, bouřlivé publikum, kvalitní výkony v posledních zápasech… Jenže čeští florbalisté stejně jako v sobotu s Nory na mistrovství světa v Rize prokázali, že mezi elitní čtyřku patří a nad týmy tzv. druhého sledu mají stále navrch. Dvěma pěknými góly do lotyšské sítě se blýskl Tom Ondrušek.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tom Ondrušek, autor dvou gólů do lotyšské sítě.

Článek

Byl klíčem k vítězství povedený začátek, kdy jste rychle otupili sílu Lotyšů?

Jednoznačně. Myslím, že po první třetině bylo po zápase, i když musíte samozřejmě pořád hrát dál. Nejpozitivnější bylo, že jsme dokázali zápas kontrolovat. I když jsme pak ještě dostali dva góly, měli jsme zápas od začátku pod kontrolou. Nastoupili trochu naivně, my byli správně koncentrovaní, měli jsme zdravý respekt a první třetina rozhodla.

Sedělo vám, že Lotyši nenastoupili s tak urputnou obranou jako v sobotu Norové?

Přišlo mi jako by si mysleli, že když tu budou mít diváky, jsou tady doma a hráli relativně dobře se Švédy, budeme pro ně lehké sousto. V první třetině byli hodně naivní, my si počkali, věděli, co máme dělat a byli jsme perfektně připravení.

Vycházeli jste v přípravě i ze zápasu před čtyřmi lety na šampionátu v Curychu, který jste senzačně prohráli?

To jsou tak černé vzpomínky, že jsme na něj nechtěli myslet. Byli jsme přesvědčeni, že máme daleko silnější tým než v Curychu a to se potvrdilo. I Lotyši mají jiný tým, myslím, že tady jsme zápas fakt kontrolovali, ani vteřinku nebylo pochyb.

Dva zápasy, dvě hladká vítězství. Panuje velká spokojenost?

Vítězové by neměli být nikdy spokojeni, ale kdyby nám někdo před turnajem řekl, že to dopadne takhle po víkendu, budeme naprosto spokojeni. Jsou tam drobné věci, které musíme dál zlepšovat, a podívat se na ně na video. Ale dát osm a devět gólů za dva zápasy je super, i když v obraně můžeme být ještě o něco lepší.

Jak jste se na hřišti cítil vy osobně?

Dobře. Měl jsem o hodně víc energie než v sobotu, což je zvláštní, ale přišlo mi to tak. Jsem relativně spokojený, ale určitě jsou věci, které musím zlepšit.

Pondělní den volna po dvou zápasech přijde vhod?

My se na něj těšíme. Máme perfektní hotel, tak se navečeříme a bude pohoda.

Reklama

Související témata: