Hlavní obsah

Nemůžu tomu uvěřit. Asi jsem tu střelu měl mít, uznal po krutém závěru gólman Souček

Riga

Krutý závěr. Sedm sekund zbývalo do konce semifinálového zápasu světového šampionátu, když střela Fina Eemeliho Salina trefila skulinu v postavení jinak dobře chytajícího gólmana českých florbalistů Lukáše Součka. I když favorizované soka dokázali Češi nevídaně zmáčkout, po porážce 3:4 je čeká v neděli od 13:45 SEČ boj o obhajobu bronzu proti Švýcarsku.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Gólman florbalové reprezentace Lukáš Souček se spoluhráči Matějem Jendrišákem (zleva), Danielem Šebkem a Janem Jelínkem.

Článek

Jak bolí porážka po kvalitním výkonu sedm sekund před koncem?

Zatím tomu nějak nemůžu uvěřit, je to tragédie. Bojovali jsme, první třetina nebyla ideální. Ale pak jsme se obrovsky zvedli. Bohužel, sedm sekund před koncem to tam Finům spadlo.

Vyčítáte si vítězný gól Finů?

Ujela mi při tom zákroku noha, ale nechci se na to vymlouvat. Střela šla na bližší tyč, nad rameno, asi jsem ji měl mít.

Střelu od mantinelu jste dobře viděl?

Viděl, byla dobře trefená, velmi prudká. Ale myslím, že jsem ji měl chytit.

Často se nevidí, aby Finové byli tak zatlačeni, jako se vám to dařilo od druhé třetiny.

Asi to nebyl jejich nejlepší zápas. První dva góly jsme dali po dobrém presinku, kdy jsme vybojovali míček, a myslím, že jsme je tím trošku nakřápli. Zápas byl vyrovnanější a už si nebyli tak jistí na balónku.

I v zápase skupiny se Švédskem jste měli povedené pasáže, cítíte velký posun ve hře oproti turnajům Euro Floorball Tour, které se vám poslední dva roky vůbec nevedly?

Určitě oproti celému dvouročnímu cyklu vidím obrovské zlepšení v obou zápasech. I se Švédy byla první třetina horší, ale také jsme se dokázali oklepat. Podali jsme dvakrát výborný výkon proti nejlepším celkům světa. I když jsme oba prohráli, myslím, že se nemáme za co stydět.

Teď by to chtělo potvrdit progres obhajobou bronzu v duelu se Švýcary.

Turnaj nekončí, naším cílem je stále placka, jsme pořád ve hře. Odpočineme si, budeme se snažit si odpočinout a v neděli jít do zápasu s čistou hlavou.

Jak dlouho dopředu se s Tomášem Kafkou dozvídáte, kdo z vás dostane důvěru v brance?

Většinou večer před zápasem.

Reklama

Související témata: