Hlavní obsah

Česko - Finsko 5:5Florbalisté uhráli v přípravném utkání ve Finsku remízu

Aktualizováno

Čeští florbalisté uhráli v přípravném utkání v Turku proti úřadujícím mistrům světa Finům remízu 5:5. Finové si semifinálového soka z prosincového mistrovství světa v Rize pozvali k domácím oslavám triumfu a v 41. vzájemném utkání teprve posedmé neslavili výhru. Češi dosáhli na remízu počtvrté, třikrát v historii Finy porazili.

Článek

Finové se dostali do vedení v osmé minutě, kdy se při Jendrišákově trestu prosadil Mika Kohonen, devětatřicetiletá legenda. Češi bleskově otočili stav. V 16. minutě ozdobil premiérový start v reprezentaci brankou Daniš a za 33 vteřin proměnil trestné střílení Jendrišák.

Ještě v prvním dějství Finové vyrovnali díky Salinovi a do poloviny utkání jim získali náskok 4:2 Kailala a Tiitu. Češi, které vedl po rezignaci Radima Cepka v přípravě šéftrenér Českého florbalu Zdeněk Skružný, však znovu odpověděli.

V 35. minutě se trefil v přesilovce Suchánek a po 112 sekundách závěrečné třetiny skóroval Tomašík. Finům před 1969 diváky vrátil vedení Moilanen, ale v 57. minutě stanovil konečný výsledek Gruber.

"Na to, že jsme toho v tomto složením moc neodtrénovali, tak jsme to dobře zvládli. Bylo vidět, že noví kluci se nebáli hrát, což je dobře," řekl kapitán českého týmu Jan Jelínek.

Debut si v dresu českého týmu vedle Jana Daniše odbyli také Josef Pluhař, Ondřej Svatoš, Dominik Eichner, Ondřej Vítovec a dvaatřicetiletý Lukáš Petřík, nejstarší debutant v historii českého reprezentace.

"Řekli jsme si, že i když kluci ještě nemají na mezinárodní scéně moc odehráno, tak ostýchavost s balónem a to, že se zakopeme na vlastní půlce, k úspěchu nevede. Měli jsme pár momentů, kdy nás Finové docela dost zmáčkli, ale dobře jsme to ustáli a sami jsme si vytvořili docela dost šancí," dodal Jelínek.

Přípravný zápas florbalistů v Turku:
Finsko - ČR 5:5 (2:2, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Mika Kohonen (Salin), 19. Salin (Salo), 21. Kailiala (Kotilainen), 30. Tiitu (Mika Kohonen), 50. Moilanen (Lamminen) - 16. Daniš (Valeš), 17. Jendrišák z trestného střílení, 35. Suchánek (Jelínek), 42. Tomašík (Daniš), 57. Gruber (Suchánek). Rozhodčí: Skoog, Hamberg (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 1969.

Reklama

Související témata: