Hlavní obsah

Ostřanský se vrací do FBC Ostrava. Přesýpací hodiny se naplnily, říká florbalista

Ostrava

Šesté místo v končící sezóně florbalové Superligy není pro mladý tým FBC Ostrava špatný výsledek. Přesto v klubu spokojení nejsou a příští rok chtějí více. I proto se už nyní poohlížejí po případných posilách. A jednu velmi kvalitní už mají. Do Ostravy se po dvanácti letech ve švýcarské nejvyšší soutěží vrací bývalý reprezentant Martin Ostřanský.

Foto: ČFbU

Útočník Martin Ostřanský proniká mezi dvojicí amerických hráčů.

Článek

„Prožil jsem ve Švýcarsku krásné roky, získal jsem tam titul, dvakrát jsem vyhrál pohár, ale už jsme chtěli s manželkou domů. Mnozí se nám divili, že se nám ze Švýcarska chce zpátky, ale máme tady kořeny, rodinu i kamarády. Máme dvě děti, starší dcera půjde za dva roky do školy a bylo třeba to řešit. Prostě už se ty přesýpací hodiny naplnily," zdůvodňoval návrat 34letý Ostřanský.

S vedením FBC Ostrava, v jehož dresu si Ostřanský zahrál v roce 2005 ve finále ligy, jednal od loňského podzimu. A přestože měl hráč švýcarského týmu Rheintal Gators nabídky zůstat, upsal se na příští dvě sezóny Ostravě. „FBC byla jediná volba. Mám rád výzvy a tohle angažmá to splňuje," řekl nejlepší český florbalista roku 2004.

V témže roce byl vsetínský rodák i členem českého reprezentačního výběru, který získal na mistrovství světa ve Švýcarsku stříbrné medaile. Příští rok se světový šampionát koná v Česku a Ostřanský připouští, že ačkoliv před časem reprezentační kariéru ukončil, nabídkou vrátit se by nepohrdnul. „V reprezentaci jsem skončil proto, že se nám narodily děti a chtěl jsem být více doma. V zahraničí jsou nároky vyšší a byl jsem tak vyždímaný, že jsem toho už měl plné zuby. Nicméně s novým trenérem Petri Kettunenem se známe a domácí šampionát je velké lákadlo. Už jsem si ho vyzkoušel v roce 2008 a byl to obrovský zážitek," svěřoval se Ostřanský.

Zkušený florbalista by podle sportovního ředitele Lubomíra Šimona neměl být jedinou hvězdnou posilou FBC Ostrava. „Z klubu po sezóně nikdo neodchází, což je první dobrá zpráva. Myslíme si, že dozrál čas povolat zpátky hráče, kteří odešli do zahraničí. V hledáčku jsou další kluci a některá jednání jsou nadějná. Pro cíle, které máme, bychom rádi sem dostali nejméně tři další hráče podobných kvalit," řekl Šimon. A jaké jsou ty cíle? „V Ostravě se příští rok hraje Superfinále...," pousmál se Šimon.

Reklama

Související témata: