Hlavní obsah

Nechci vyhrávat podvodem, řekl kouč a odvolal gól svého týmu. Připravil ho o finále

Brno

Enfant terrible českého florbalu Michal Jedlička o sobě dal znovu vědět. Pozornost upoutalo jeho netradiční gesto fair play. Kouč dorosteneckého týmu Bohemians Praha odvolal gól svých svěřenců a připravil jej pravděpodobně o postup do finále Mistrovství České republiky.

Michal Jedlička, kouč dorosteneckého florbalového týmu Bohemians Praha, odvolal na MČR gól svých svěřenců.Video: FbŠ Bohemians DDM Praha 7

 
Článek

Situace se udála v 11. minutě úvodní třetiny zápasu mezi Bohemians a dalšího pražského klubu Black Angels. Klokani hráli přesilovku a po střele z pravého křídla do šibenice šli do vedení. Alespoň tak to ve chvíli, kdy sudí ukázali do branky Black Angels na znamení vstřeleného gólu, vypadalo. Hráči Bohemians se radovali, pak ale přišel šok. S gólem k údivu všech nesouhlasil trenér zelenobílých Jedlička a na jeho popud byla branka odvolána.

„V první chvíli jsem viděl, že ten odraz míčku nebyl typický pro vstřelenou branku. Abych si byl definitivně jistý, tak jsem se zeptal jednoho svého bývalého svěřence v hledišti, kterého jsem dřív trénoval a on mi naznačil, že to s největší pravděpodobností gól nebyl. Neměl jsem důvod mu nevěřit, protože je to hráč, kterého jsem, dalo by se říct, florbalově vychoval. Potvrdil mou původní myšlenku, že nešlo o regulérní branku," popisoval kritickou situaci trenér Bohemians.

"Tak jsem si zavolal rozhodčí a řekl jsem jim, že to gól nebyl, že ho odvoláváme. A oni mě poslechli, svůj původní verdikt změnili a branku neuznali," řekl webu Sport.cz Jedlička, podle kterého vystřelený míček trefil pouze vnější síť branky rivala z hlavního města.

Neobvyklé gesto fair play ve prospěch semifinálového soupeře mělo pro Jedličkovy svěřence zřejmě fatální následky. Bohemians podlehli Black Angels 6:7 po prodloužení a do vysněných bojů o zlaté medaile nepostoupili.

„Kluci mi to nevyčítali, stáli za mnou. Každý chce vyhrávat a já obzvlášť, ale ne za každou cenu. Cítil bych se špatně, kdybych tu situaci nepřiznal tak, jak se ve skutečnosti stala," vysvětluje florbalové legenda, která má ve sbírce úspěchů pět mistrovských titulů s Tatranem Střešovice. Stejně tak je ale známý kvůli několika disciplinárním prohřeškům, za které schytal vysoké tresty.

„V tak významném utkání jsem něco podobného zažil opravdu poprvé a udělal bych to kdykoli znovu. Není správné vyhrávat podvodem, řekl Jedlička, jehož tým získal na domácím šampionátů dorostenců bronzové medaile, když v boji o třetí příčku porazil Ústí nad Labem 6:4.

Reklama

Související témata: