Hlavní obsah

Největší bolest? Zakončení, v tom jsme byli špatní, uznal český kapitán

Vratislav

Se Švédy i dvakrát s Finy svedli vyrovnané bitvy, což se proti dlouhodobě nejlepším florbalovým zemím vždy počítá, jenže pro český tým je to slabá útěcha. Ze Světových her ve Vratislavi odjíždějí bez medaile, duel o bronz prohrál tým kapitána Matěje Jendrišáka s Finy 0:2.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Matěj Jendrišák blokuje finskou střelu při zápase o bronz na Světových hrách.

Článek

Byly si zápasy proti florbalovým velmocím z vašeho pohledu podobné?

Lehce se opakovaly. Výkonem na hřišti to nebylo tak špatné, bohužel jsme je nedokázali zlomit na naši stranu, jak jsme byli špatní v zakončení. Ve všech třech zápasech.

Na druhou stranu z obranné hry můžete mít dobrý pocit.

Asi jo, když si vezmu, že v zápase o bronz jsme dostali jeden gól v oslabení, pak až do prázdné, od Švédů také z přesilovky a do prázdné, předtím tři góly, to je dobrá obrana, na tři góly se musejí zápasy vyhrávat. Není možné, abychom v důležitých zápasech dali v semifinále dva góly a teď ani jeden. To je naše největší bolest.

První turnaj jste absolvovali pod novým koučem Petrim Kettunenem, mohla útočná hra váznout kvůli zvykání si na nový systém hry?

To si nemyslím. Ta neproduktivita je čistě v nás. Šance jsme měli, možná i víc než Finové, ale my je nedali, ani pak při power play. Góly rozhodují a my s tím máme problém.

Byl znát nezvyklý letní termín turnaje?

Je to pro florbalistu ne úplně ideální doba, většina kluků jde z přípravy, což je na hře znát. Bylo na turnaji celkově víc chyb, nebyla taková jistota na hokejce, ale to mají všichni stejné.

Byl turnaj i fyzicky náročnější? V kádru smělo být jen čtrnáct hráčů.

To bylo trochu vykompenzované tím zkráceným časem na třikrát patnáct minut. Samozřejmě se na dvě lajny hraje jinak, ale celkově byl ten zápřah srovnatelný.

Reklama