Hlavní obsah

Hattrick hned na prvním šampionátu! Jsem fakt šťastná, zářila mladičká kanonýrka

Praha

Dva góly v první třetině, jeden v závěrečné. Devatenáctiletá florbalistka Nela Kapcová se při čtvrtfinále mistrovství světa v Bratislavě blýskla hattrickem, a výrazně tak přispěla k triumfu českého týmu nad Polskem 10:4.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Autorka hattricku do polské sítě Nela Kapcová.

Článek

I po zápase sbírala gratulace od spoluhráček, samou radostí se jí leskly oči. „Jsem fakt šťastná, tohle je moje první mistrovství světa a hned hattrick“ rozplývala se hráčka ostravského FBC.

Nejcennější hattrick

Do reprezentace přitom naskočila teprve v letošním roce, už při kvalifikaci mistrovství světa ale ukázala střelecký potenciál. Hattrick nasázela Španělsku, nebohé Ukrajině při rekordní výhře 45:2 dokonce šest gólů.

Ale tři góly ve čtvrtfinále mistrovství světa mají pochopitelně mnohem větší váhu. „Tohle je mnohem cennější,“ přitakávala Kapcová, která měla možnosti na zkompletování hattricku už během druhé třetiny. „Šance jsem měla, tak jsem se snažila, a ještě jeden gól tam padl,“ hlásila s úlevou.

Skóre po první třetině 5:0 i celkový výsledek 10:4 ukazují na jednoznačný průběh, ale ve druhé části si Češky zápas mírně zkomplikovaly, když Polky pustily na tříbrankový rozdíl.

S novou spoluhráčkou

„Chtěly jsme být hodně na balónku, nedat Polkám prostor, ale ve druhé třetině jsme jim ho daly. Asi jsme si řekly, že když vedeme 6:1, máme to v kapse, ale Polky se rozjely, tak jsme také musely zabrat. Vrátily jsme se k naší hře a nějaké góly přidaly,“ hlásila Kapcová.

Od začátku turnaje nastupovala v prvním útoku vedle největších českých hvězd Elišky Krupnové a Denisy Ratajová, proti Polsku se po zranění Ratajové do první formace posunula Martina Řepková. „Myslím, že to nebylo moc znát. Změna to byla, ale Řepa hrála dobře a také se jí dařilo,“ chválila parťačku z útoku.

Kapcová tak má na šampionátu bilanci pěti gólů a tří asistencí, další bodový příspěvek by byl velmi žádaný v pátečním semifinále. V něm se Češky (od 20.10, ČT Sport) utkají se superfavoritkami turnaje ze Švédska.

Reklama