Hlavní obsah

Švédky rozsévají zkázu. Bude to mazec, tuší český kouč před pokusem o zázrak

Bratislava

Jde z nich strach. Švédky pozvedly ženský florbal na vyšší úroveň a zbytek světa se na ně dívá s výrazným odstupem. Přesto české hráčky živí naději, že v jednom zápase by severskou mašinu mohli dokázat rozhodit. Semifinále mistrovství světa je čeká v pátek od 20.10 (ČT sport).

Foto: Martin Flousek/Český florbal

I na Elišku Krupnovou (vlevo) bude český tým spoléhat v semifinále se Švédskem.

Článek

Pohled do statistik by hráčkám určitě sebevědomí nezvedl. Výsledky posledních čtyř zápasů? 2:17, 0:14, 1:13 a aspoň o něco nadějnějších 5:13. Také v Bratislavě si Švédky dělají se soupeřkami, co chtějí. I další tým velké florbalové čtyřky Švýcarsko porazily o devět gólů.

Sázkové kurzy na českou výhru se pohybují kolem 20:1, přesto tým kouče Miroslava Janovského nenastoupí se svěšenými hlavami. „Švédky jsou pro mě prvním profesionálním ženským týmem, špičkové sportovkyně a bude to opravu mazec,“ tuší Janovský.

„Ale každý se dá překvapit. Rozhodně nepůjdeme do semifinále jen s cílem přežít,“ ujišťuje kouč a za příklad dává týmu vyhranou druhou třetinu 4:1 při posledním setkání v Malmö.

Nikdo není dokonalý

Nejdůkladněji zná švédský tým Eliška Krupnová, jediná česká hráčka působící v nejlepší světové soutěži v týmu Pixba. „Jsou výborně připravené, nečekala jsem, že budou takhle dominovat i proti Švýcarkám," přiznává.

„Na druhou stranu pořád říkám, že jsou také jen lidi. Hraju proti nim, většinu porážím, vím, jak trénují. Ano, jejich práce s hokejkou, rychlost a celková připravenost je lepší než naše, slabiny se těžko hledají, ale nikdo není dokonalý,“ říká Krupnová s nadějí v hlase.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články