Hlavní obsah

Florbalistka s tetovacím salonem. Už mám označkovaného i manžela, směje se reprezentantka

Bratislava

Florbal je alespoň v českých podmínkách stále amatérským sportem, a tak si reprezentantky musely na mistrovství světa v Bratislavě odskočit ze svých škol či zaměstnání. Třeba šestadvacetiletá Romana Žurková musela opustit na čas svůj tetovací salón, který si před rokem otevřela.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Romana Žurková (vpravo) při zápase s Norskem.

Článek

Už v dětství objevila, že vedle sportovního talentu má i vlohy pro kreslení a manuální práci. „Studovala jsem kosmetickou školu, kde mistrová viděla, že mám cit pro detail při malování a líčení. Podporovala mě a začaly jsme se bavit o tetování, že by mě mohlo bavit,“ líčí Žurková (za svobodna Kiecková).

Chodí i florbalisté

A tak absolvovala kurz a otevřela si salón, kde se věnuje vedle tetování permanentnímu make-upu. „Zatím podnikám teprve krátce, takže zákazníci přicházejí s nějakým návrhem či představou. Ale jednou bych chtěla dělat své vlastní návrhy podle toho, co mi zákazník řekne, že by tam chtěl zakomponovat, třeba oblíbené číslo nebo životní událost,“ nastiňuje svoji představu.

Její klientela se často rekrutuje z florbalového prostředí, kde má vítkovická hráčka řadu známých. „Zatím nemám webové stránky, takže zákazníci fungují i jako takové chodící reklamy. Když někdo vidí tetování, zeptá se: odkud to máš?“

Sama se pasovala do role pokusného králíka, a tak „kérky“ zdobí i její tělo. „Mám dvě, které jsem si dělala, když jsem zkoušela strojek. Na předloktí mám lva, na kotníku takovou malinkou holubičku jen jedním tahem. Kupodivu se povedlo,“ může se pochválit. „A manžela už mám také označkovaného,“ usmívá se jediná vdaná žena v české reprezentaci.

Reklama