Hlavní obsah

Čeští baseballisté na turnaji Super6 končí s jednou výhrou

Čeští baseballisté nestačili v posledním zápase na turnaji Super6 na Německo. Prohráli těsně 4:5 a na přípravné akci pro nejlepší evropské týmy skončí nejlépe na čtvrtém místě. Závěrečné večerní duely rozhodnou o umístění. „Německo nás zaskočilo v útoku. Soupeři předváděli hodně ulívek, moc se tento malý baseball nehraje. Jenže my jsme chybovali, což rozhodlo. Je to škoda, chtěli jsme se loušit vítězně," prohlásil Petr Čech, chytač národního týmu.

Foto: Jan Beneš

Čeští baseballisté prohráli na turnaji Super6 s Německem.

Článek

Německo šlo na turnaji od porážky k porážce. Před souboje s Čechy prohrálo všechny zápasy. Jenže proti České republice se Němci už ve druhé směně dokázali prosadit třemi body. Němci českou obranu zaskočili ulívkami, čeští polaři je nedokázali včas pokrýt. Pálkaři se pro změnu dlouho nedokázali prosadit proti německému nadhazovači. „Jejich startér házel výborně, my jsme se s ním trápili a udělali jsme na začátku chyby, které nás stály zápas," hodnotil utkání catcher Petr Čech.

První body českého týmu přišly v 6. směně po sérii odpalů do dlouhého pole. Vyrovnání na 4:4 přinesl předposlední útok, kdy běžce na metách stáhli dlouhými odpaly Jakub Malík a Petr Čech. Rozhodující moment přišel ale v předposlední směně, když německý hráč odpálil i s pomocí větru jednobodový homerun.

„Poslední směna nám bohužel nevyšla podle představ," komentoval závěr utkání catcher Čech. Český tým na turnaji Super6 tak porazil pouze Belgii. V pěti zápasech obdržel 59 bodů, připsal si jich 42. „Je pozitivní, že jsme hodně a úspěšně pálili a dokázali se prosadit proti silným týmům. Zároveň nám nefungovala moc obrana a nadhoz. V minulých letech to bylo přesně obráceně," hodnotil Čech.

Reklama