Hlavní obsah

Super Bowl: Pán prstenů prahne po rekordu. Zastaví ho zelenáč, který má svého hlídače?

Praha

V Americe si vydobyl přezdívku Pán prstenů. Však už by quarterback týmu New England Patriots Tom Brady mohl nosit na každém prstu jedné ruky připomínku trofeje v Super Bowlu, nejsledovanější sportovní události v zámoří. V noci na pondělí SEČ (živě od půlnoci na Sport 1) se jednačtyřicetiletý veterán pokusí o další zářez v lize amerického fotbalu NFL. Šesti triumfy v Super Bowlu se zatím žádný hráč chlubit nemůže.

Foto: Dale Zanine, Reuters

Hrající legenda amerického fotbalu Tom Brady (č. 12) z New England Patriots se zdraví s hlavním koučem LA Rams Seanem McVayem.

Článek

Sklonit se před Bradym letos museli o generaci mladší protivníci, kteří zářili v základní části, naposledy v konferenčním finále 23letý Patrick Mahomes, vycházející hvězda na pozici quarterbacka týmu Kansas City Chiefs.

Nejmladší v historii

V boji o Lombardiho trofej proti němu stojí výrazně mladší soupeř dokonce na lavičce. Třiatřicetiletý Sean McVay jako nejmladší hlavní kouč v historii Super Bowlu je symbolem vzestupu týmu Los Angeles Rams.

Ještě před dvěma lety patřili k otloukánkům v NFL, po přesunu ze St. Louis si ve městě Los Angeles hledali fanoušky. Jenže McVay z Rams vyrobil postrach ligy.

Do hry je zažraný tak, že jednou z úloh kondičního kouče týmu je držet McVaye při hře mimo autové čáry, aby vstupem na hrací plochu a případným kontaktem se rozhodčími nezpůsobil týmu zbytečnou penalizaci.

Teď McVaye a spol. čeká nejtěžší výzva. Dynastie Patriots pod vedením dvakrát tak staršího Billa Belichicka, který tým z Bostonu převzal v roce 2000 a od té doby s ním devětkrát postoupil do Super Bowlu.

„Jak proti nim uspět? Musíme zápas odehrát bez jediné chyby a využít každou příležitost, co nám dají," tuší McVay. „Rams mají nejkvalitnější obranu v lize, takže ze sebe budu muset dostat to nejlepší," uvědomuje si Brady.

Třiapadesátý Superbowl se hraje v Atlantě na stadionu pro 75 000 diváků, nejlevnější vstupenky vyšly v přepočtu na 50 000 korun. Sledovanou poločasovou show má letos v režii skupina Maroon 5.

Kdo vyhraje Super Bowl?
New England Patriots
72,1 %
Los Angeles Rams
27,9 %
Celkem hlasovalo 462 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články