Hlavní obsah

Měla jsem nervy, přiznávala juniorská mistryně světa a obdivovala Sáblíkovou

Inzell

Pyšní se šestou příčkou ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu, v probíhající sezoně získala poprvé v českých barvách titul mistryně světa, byť jen mezi juniorkami. Ještě v Koreji totiž skeletonistka Anna Fernstädtová startovala za Německo, kde pražská rodačka žije. Pouhých pětatřicet kilometrů od Inzellu, kam v sobotu vyrazila podpořit na mistrovství světa rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou při jejím útoku na zlato v závodě na pět kilometrů.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková (vpravo) po zlatém závodě na 5000 metrů na MS v Inzellu s Annou Fernstädtovou, českou reprezentantkou ve skeletonu, která bydlí od dějiště šampionátu jen pětatřicet kilometrů a přijela rychlobruslařku povzbudit.

Článek

„Moc jsem si to užila. Prvně jsem viděla rychlobruslení živě a musím říct, že jsem měla dost nervy," vyprávěla dvaadvacetiletá Fernstädtová. „Martina je skvělá," chválila jednatřicetiletou českou rychlobruslařku slavící devatenáctý světový titul.

„Podle časů Martina chvíli vedla, pak prohrávala. Přijela jsem s kamarádkou, která se dříve rychlobruslení závodně věnovala a ta byla v klidu. Od začátku tvrdila, že Martina vyhraje v posledních dvou kolech," říkala Fernstädtová.

Po závodě Sáblíkové osobně gratulovala. „Doufám, že se společně sejdeme na příštích zimních olympijských hrách v Pekingu," přála si Fernstädtová, kterou letošní vrchol sezony teprve čeká.

Začátkem března absolvuje v kanadském Whistleru mistrovství světa. „Nyní budu týden trénovat doma. Čeká mě jen atletická příprava. Pak poletím do Lotyšska a v Siguldě budu ladit formu už na dráze před odletem za oceán," nastínila Fernstädtová nejbližší program.

Reklama

Související témata: