Hlavní obsah

Všichni čtyři čeští pětibojaři postoupili do finále SP v Káhiře

Káhira

Všichni čtyři čeští moderní pětibojaři postoupili na Světovém poháru v Káhiře do sobotního finále. Jan Kuf byl ve své kvalifikační skupině třetí, Ondřej Polívka šestý a Martin Vlach i David Kindl sedmí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětibojař Jan Kuf na archivním snímku.

Článek

"Tahle a možná ani předchozí generace nepamatuje, kdy na svěťáku postoupili všichni čtyři kluci," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera.

V Káhiře přitom jeho svěřenci nebojovali jenom se soupeři, ale také s počasím. "Podmínky byly opravdu extrémní. Podle předpovědi jsme se těšili na příjemnou teplotu a pak jsme tam byli všichni v čepicích a foukalo vodorovně. Pocitová teplota pod deset stupňů. Celý den byla taková zima, jako by se závodilo někde v Evropě," dodal Kučera.

Vlacha v kvalifikaci potrápil šerm, ztratil sedm utkání v řadě a postup se zdál být ztracený. Závěrečnou kombinaci běhu se střelbou pak ale zvládl nejrychleji ze všech a z 22. místa se posunul až na sedmé. "To, co předvedl na kombi, to jsem ještě neviděl. Jeho odstup od všech ostatních byl obrovský," řekl obdivně Kučera.

Mezi ženami budou naopak Češky v pátečním finále chybět. Eliška Přibylová, Karolína Křenková ani Barbora Ciprová na postup nedosáhly.

SP v moderním pětiboji v Káhiře:
Muži - kvalifikace:
Skupina A:
1. Lifanov (Rus.) 1130
...
6. Polívka 1125
7. Kindl (oba ČR) 1125 - postoupili
Skupina B:
1. Tymoščenko (Ukr.) 1116
...
3. Kuf 1116
7. Vlach (oba ČR) 1114 - postoupili

Reklama

Související témata: