Hlavní obsah

Do Chuchle se vrací po více než padesáti letech olympijský sport!

Praha

Jedna z nejdelších sezon v historii čeká závodiště v pražské Velké Chuchli. Rozeběhne se o prvním dubnovém víkendu, skončí 9. listopadu. Jejím vrcholem bude 99. České derby, které se poběží 22. června. Dotace nejvýznamnějšího rovinového dostihu klesne o 500 tisíc korun na 2 miliony korun.

Foto: Sport.cz

Přední česká parkurová jezdkyně Anna Kellnerová.

Článek

„Částku z Derby jsme se rozhodli přesunout do dalších čtrnácti chuchelských dostihů nejvyšší kategorie, jejichž ceny dlouhodobě stagnovaly. Znamená to tedy, že vítězi Derby připadne milion korun," řekl ředitel chuchelského závodiště Martin Pecka s tím, že prestižní dostih se uskuteční netradičně v sobotu. „Přizpůsobili jsme se České televizi ohledně přímého přenosu," vysvětlil Pecka.

Novinkou budou závody v parkurovém skákání. Jedna z nejoblíbenějších jezdeckých disciplín, která je zařazena mezi olympijské sporty, se do Velké Chuchle vrací po více než padesáti letech. Plánovány jsou čtyři závody.

Chuchle letos naopak neuvidí Jarní cenu klisen, první klasický dostih sezony se 5. května poběží v Mostě. „Snažíme se to vyvážit, aby počet normálních a nejlepších dostihů byl na každém závodišti přiměřený," podotkl prezident Jockey Clubu Jiří Charvát. Celkem se na 11 drahách v České republice letos uskuteční 56 dostihových, odměny by měly činit téměř 47 milionů korun.

„Jsme přesvědčen, že tuzemský dostihový sport na tom nikdy nebyl tak dobře jako nyní. Opakované úspěchy trenérů a jezdců v zahraničí jsou neoddiskutovatelné. Musíme ale dosáhnout toho, aby dostihový sport měl podíl na výnosech ze sázek," prohlásil Charvát, který připomněl, že 28. března uplyne 100 let od založení Československého Jockey Clubu.

Hlavní rovinové dostihy sezony 2019
Jarní cena klisen (5. května, Most)
Velká jarní cena (11. května, Velká Chuchle)
České derby (22. června, Velká Chuchle)
Oaks (21. července, Karlovy Vary)
St. Leger (8. září: Velká Chuchle)
Cena zimní královny (22. září, Karlovy Vary)
Evropský pohár žokejů (28. září, Velká Chuchle)
Cena zimního favorita (20. října, Most)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články