Hlavní obsah

Legenda se připravuje na Wimbledon v českém městečku. Škoda, že nemůžu přijet, lituje Kvitová

Praha

Na pár týdnů se do tenisového kalendáře vklínila travnatá část sezony s vyvrcholením na slavném Wimbledonu. K němu neodmyslitelně patří československá rodačka Martina Navrátilová, která v areálu All England Clubu slavila devět titulů ve dvouhře, sedm ve čtyřhře a čtyři v mixu. Chybět nebude ani letos.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisová legenda Martina Navrátilová.

Článek

Tradiční účastnice veteránského turnaje během londýnského grandslamu se ale momentálně nepřipravuje na trávě, nýbrž na antuce v rodných Řevnicích.

„Tak jsem zahrála dnes pár míčů na kurtu, kde jsem strávila více času, než na kterémkoliv jiném - na kurtu číslo jedna v mých rodných Řevnicích," hlásí svým fanouškům na Twitteru legenda světového tenisu, která malé městečko ve středních Čechách proslavila.

„Jen ten pes schovávající se pod umpirem mi jako sběrač míčků vůbec nepomohl. Na Wimbledon jsem ale připravená," dodala.

Na rozdíl od ní možná bude na třetím grandslamu sezony poprvé chybět jeho dvojnásobná vítězka Petra Kvitová, která se stále potýká se zraněním svalu na předloktí.

„Škoda, že jsem zraněná, jinak bych za tebou přijela, mohly jsme si tam zahrát," reagovala Kvitová na tweet Navrátilové.

Tenistka z Fulneku kvůli zranění už zrušila svoji účast na French Open a ve středu se odhlásila i z travnatého turnaje v Birminghamu, kde měla obhajovat titul.

Reklama

Související témata: